MOSKVA (Afteposten.no): – Dette er veldig annerledes, men jeg trives også som ekspert, sier Christina Vukicevic. Hun hadde ikke lyst til å ta oppmerksomheten vekk fra Ezinne Okparabo og Ida Marcussen som hadde pressekonferanse utenfor det norske deltagerhotellet fredag ettermiddag, men det endte «selvfølgelig» med at like mange ville snakke med Christina.

Christina Vukicevic avlyste sesongen nokså tidlig og har siden vært forholdsvis utilgjengelig. I går stilte hun opp for pressen, men ville helst at oppmerksomheten skulle rettes mot dem som er i Moskva for å konkurrere.

— Jeg kommer ikke til å dømme dem. Jeg er fortsatt på utøvernes side, sier Christina og berømmer Ezinne for at hun stiller til start selv om en tåplage har satt henne tilbake denne sesongen.

Tenker én dag frem

— Jeg må ha troen på norsk medalje, men blir vel egentlig litt overrasket hvis det skjer, sier Christina, som ikke vil eller kan si så mye om sin egen fremtid på friidrettsbanen.

  • Les også:

— Jeg tar én dag av gangen. Jeg ser ikke en gang tre dager frem. Vi får bare avvente om jeg har akkreditering som utøver neste gang (EM i Zürich i 2014), fortsetter Christina, som vil snakke minst mulig om seg selv i Moskva. Men hun forteller at hun ikke lenger har vondt noe sted på kroppen.

Eneste Vukicevic

I utgangspunktet kunne det ha vært tre Vukicevic-er i Moskva, men det ble bare Christina. Broren Vladimir har slitt med småskader hele sesongen og greide ikke kravet. Han trenes av pappa Petar, som også har Line Kloster i stallen. Men heller ikke hun greide kravet, så da blir Petar hjemme.

— Det hadde vært moro om Vladimir hadde vært her, men han fikk litt for mye trøbbel, fortsetter Christina, som innser at hun har en formidabel jobb som ekspertkommentator foran seg.

— Dette er ikke sykkel, selv om de også har forskjellige ritt. Her er det over 40 øvelser å holde styr på. Jeg har alltid likt å lese statistikk, men det er mange biografier og tider å sette seg inn i.

- Men 100 meter hekk har du oversikt over?

— Sally Pearson ligger bak Brianna Rollins på statistikken, men jeg tror Pearson kommer i VM, sier Christina Vukicevic, som har overlatt sin egen norske hekkescene til debutanten Isabelle Pedersen.