Det er ikke ofte Vegard Skogheim hever øyebrynene når det dukker opp mailer fra fotballagenter som skal selge inn sine spillere. Men fire minutter over klokka ett fredag i forrige uke, måtte HamKam-treneren kikke litt ekstra etter.

Selveste Hernan Crespo (36) var tilgjengelig for å spille for HamKam.

– Jeg pleier som regel bare å slette disse mailene, men nå måtte jeg se litt nøyere, innrømmer Skogheim.

Sammen med fire videolinker fulgte hele fotballhistorien til den argentinske landslagsstjernen.

I Parma til februar

Gjennombruddet hans kom i den argentinske klubben River Plate så langt tilbake som i 1993/94. Etter det har Crespo spilt for Parma, Lazio, Inter, Chelsea, Milan, Inter igjen, Genoa og til slutt Parma hvor han kom i 2010. 2. februar i år skilte imidlertid Crespo lag med sine venner i Parma. Og det var et vemodig farvel på en høytidelig pressekonferanse at klubbpresident Tommaso Ghirardi understreket at klubben ikke sendte bort sin stjernespiss.

– Ingen har bedt ham om å dra, men tiden er kommet for at Hernan ville finne ut hva han skal gjøre når han blir stor. Senest forrige sesong scoret han ti mål for oss , uttalte Ghirardi da.

Trolig var det stadig mindre og mindre spilletid som gjorde at Crespo fikk ønsket sitt oppfylt om å bli løst fra kontrakten sin.

Og HamKam er neppe den eneste klubben som har fått CV’n til Crespo på mail.

Satser på Nysveen

Sjansen for at Crespo havner i HamKam er vel heller ikke særlig stor. For selv om Crespo er fristilt er både lønnen og sign on fee-summen en utfordring, hvis da ikke Sparebanken Hedmark eller noen andre sponsorer får lyst til å tømme pengebingen.

Ifølge mailen fra fotballagenten, skal Crespo ha 800.000 i årslønn. Det er litt uvisst om dette er i norske kroner eller euro. Da er det enklere å forholde seg til summen han skal ha for å signere kontrakten: 300.000 euro.

Selv med sterk kronekurs skal det holde hardt for HamKam å lande en slik overgang.

Og som Skogheim sa det i går.

– Foreløpig satser vi på Magnus Nysveen framfor Hernan Crespo.

PS! HamKam møter Brumunddal på Sveum i kveld, men Nysveen skal ikke spille. Han blir imidlertid med på HamKams treningsleir til La Manga.