I gruppespillet i Champions Hockey League går de elleve gruppevinnerne og de fem beste toerne videre til åttendedelsfinalene.

Etter kveldens magiske snuoperasjon mot sveitsiske Bern, sikret Oilers seg andreplassen i sin gruppe og ga seg selv et håp om avansement.

Slik endte det imidlertid ikke. Oilers sine elleve poeng blir litt for snaut.

— Veldig stolte

Etter at kveldens kamper er ferdigspilt er det klart at toerne Genève-Servette, JYP Jyväskylä, IFK Helsinki, Luleå og TPS Turku alle fikk flere poeng.

— Det er ekstremt kjipt. Jeg fikk akkurat beskjeden for to sekunder siden. Vi skjønte jo at det kom til å bli vanskelig da vi hørte resultatet fra Finland, men vi hadde bare fokus på kampen vår. Du får jo et håp når vi vinner, men det virker som vi er ute. Akkurat nå er det veldig bittert, sier Dennis Sveum.

— Vi visste at vi risikerte å vinne og likevel ikke sitte igjen med noen ting til slutt. Vi kan ergre oss over at vi ga bort 3-0 i Finland og at vi ikke spilte en bedre hjemmekamp mot Trinec, men alt i alt tror jeg vi skal være veldig stolte av den prestasjonen vi har gjort, sier Oilers-direktør Pål Higson.

Vinneren av Oilers gruppe var finske Tappara Tampere.

— Systemet med beste toere er som det er. Vi ryker ut med elleve poeng. Det er kjipt, men sånn er det. Når alt kommer til alt, er det vel greit at Tappara Tampere gikk videre. Vi fikk et mål godkjent mot dem som vi egentlig ikke skulle fått da vi slo dem hjemme. Sånn sett er det vel rettferdig at de går videre. Det er bare å ønske dem lykke til i sluttspillet, sier Higson.

Før det var klart om Oilers var videre eller ei, var uansett trener Petter Thoresen klar på at han var fornøyd med gutta sine.

— Jeg driter egentlig i om vi går videre, jeg er bare fryktelig stolt av det vi leverer, sier Petter Thoresen.

Også Vålerenga er med i CHL, men de har vært sjanseløse på avansement. De fullfører sitt gruppespill onsdag. Da møter de Färjestad og har sjansen til å ta sitt eller sine først(e) poeng.