HAMAR: Oddbjørn Lie har denne sesongen rykket opp til 1. divisjon med Hødd. Mandag kommer han til Hamar for å vise seg fram for HamKam.

23-åringen er opprinnelig fra Aalesund, og spilte så vidt i Adeccoligaen for dem i 2005. Forsvareren ble lånt ut til Hødd i 2006, og har spilt der siden.

Han var med laget opp i Adeccoligaen og spilte fast på venstrebacken i den tunge nedrykkssesongen i 2008 – for øvrig på lag med Brumunddals Vemund Brekke Skard.

Rykket opp med Hødd

I år har han altså vært en del av Hødd-laget som gjorde det samme som HamKam, nemlig å rykke opp fra 2. divisjon.

– Vi har vært veldig gode i år. For min del har sesongen vært litt opp og ned, ettersom jeg ble operert for en tid tilbake. Men jeg ble frisk og spilte de fem siste kampene, sier Oddbjørn Lie.

Ønsker seg til Østlandet

Han er veldig lysten på å spille i HamKam. Kontrakten med Hødd går snart ut.

– HamKam er en klubb på vei opp, og det er en stor klubb selv om de har spilt i 2. divisjon. Jeg er klar for å vise meg fram for dem. I tillegg bor dama i Hamar, og jeg har en datter i Oslo. Jeg har lyst til å være nærmere dem også, sier 23-åringen.

Har sett HamKam spille

Han har også vært på plass og sett HamKam spille i år, og ble imponert.

– Det virker som de har mange unge, spennende spillere. Jeg tror klubben kan passe meg.

De siste årene har Oddbjørn Lie spilt back, men han kan også bekle stopperrollen, som han hadde i Aalesund.

– Han er vel litt potet. Han tok kontakt og viste interesse, og vi sier ikke nei til å se på ham, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

– Vi har god venstreback

John Anders Rise har spilt samtlige kamper på Kammas venstreback i år, og som Skogheim sier:

– Vi føler vi har en veldig god venstreback. Så får vi se om han er mest aktuell der eller som stopper. Vi er litt i mangel på stoppere, og bør nok ha noen til.

Operert for Gilmores groin

Skogheim har fått med seg at Lie har vært skadet i deler av sesongen.

– Han ble operert for Gilmores groin. Men han kom veldig fort tilbake fra skaden, og det viser at det er en veldig godt trent spiller. Han skal få lov til å vise seg fram, så får vi se hva som skjer, sier Vegard Skogheim om unggutten som også har 7 U19-landskamper på skrytelista.

Et lite funfact til slutt: Oddbjørn Lie er broren til Odd Grenland-målvakten Andreas, som i om lag et kvarter var innom Nybergsund for en tid tilbake.