Onsdag skrev NRK at Real Madrid ville låne treningsbanen til Malvik IL i forbindelse med supercupfinalen på Lerkendal neste uke, men trønderklubben ga den spanske klubben nei. Årsaken var at det var en fotballskole for unger i Malvik den aktuelle dagen.

Saken er blitt plukket opp av flere internasjonale medier, blant annet Aftonbladet, Washington Post, The Guardian, ESPN, og spanske AS.

Malvikbladet omtalte også saken dagen etter NRK.no avslørte nyheten. Lokalavisen intervjuet samme kilde, Frode Forbord i Malvik IL, som der svarte enda mer konkret angående Real Madrids angivelige henvendelser.

Aldri aktuelt

Nå sier prosjektleder ved supercup-arrangementet på Lerkendal, Roar Munkvold at dette aldri har vært en sak.

Han forteller at Viksletta (Malviks gressbane red.anm.) tidlig ble forkastet i treningsplanene, nettopp fordi de fikk nyss om at Malvik IL skulle arrangere fotballskole for barn og unge den helgen.

— Jeg tok en telefon ut til Malvik IL for å høre om de hadde en gressbane, men de sa at den var opptatt på det aktuelle tidspunktet. Derfor ble det ikke noe mer ut av det forslaget, sier mannen som fungerer som bindeledd mellom UEFA og Lerkendal Stadion.

Munkvold forteller at RBK fikk en telefon fra UEFA om de kunne anskaffe to treningsbaner med gress i forkant av supercupen 9. august. I den sammenheng har de vært på befaring rundt om i utkanten av Trondheim, men eiendomslederen i RBK sier at Viksletta aldri var aktuelt for noen av lagene. Han avviser at Real Madrid har vært i kontakt med Malvik IL.

Sevilla, ikke Real Madrid

Han sier også til Adresseavisen at det aldri var snakk om at Real Madrid var involvert.

— Real Madrid ankommer Trondheim først dagen før kamp, så de har uansett ikke tid til å trene en annen plass enn på Lerkendal Stadion. Det var kun snakk om at Sevilla skulle trene på en annen bane to dager før kamp, men de blir anbefalt å bruke treningsbanen på Lerkendal, påpeker Munkvold.

— Jeg kjenner meg ikke igjen i saken NRK har omtalt, fordi dette aldri har vært en sak, sier nestlederen i Malvik IL, Frode Forbord, til Adresseavisen, og utdyper:

— Det var ikke mange i klubben vår som engang visste at vi hadde vært i kontakt med Rosenborg angående gressbanen vår.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

— NRK har misforstått

Han presiserer overfor Adresseavisen at han aldri har uttalt at Viksletta var aktuell for noen av supercup-lagene.

— Viksletta var ikke aktuell på grunn av fotballskolen som skal berammes i det tidsrommet. Her føler jeg at NRK har misforstått, og fremstiller det som om jeg har sagt til dem at Real Madrid kom til oss og spurte. Dette er ikke tilfelle, fastslår Forbord.

LES OGSÅ:

Nå sier Frode Forbord at Malvik IL ikke vil ha noe mer oppstyr rundt saken.

Adresseavisen har fått avspilt råmaterialet, og der sier blant annet Forbord at Real Madrid trengte en treningsbane på gress i forbindelse med supercupen, men at det ikke passet for Malvik IL på grunn av deres fotballskole.

«Derfor måtte vi si nei til det,» sier Forbord tydelig i råopptaket.

— Avviser at vi har misforstått

Fungerende redaktør i NRK Trøndelag, Joar Elgåen, sier følgende om saken:

— NRK avviser at vi har misforstått kilden vår Frode Forbord. Han sier dette med egne ord i radiointervjuet som er delvis publisert som lyd på våre hjemmesider. Resten av intervjuet er gjengitt i nettsaken «Real Madrid ville låne banen – Malvik IL sa nei».

Videre sier han til Adresseavisen:

— Vi hadde ingen grunn til å tro at disse opplysningene Forbord kom med var ukorrekte ettersom han har et sentralt verv i Malvik IL. Vi har heller ikke mottatt noen henvendelser fra verken Malvik IL, Rosenborg eller noen andre i etterkant som har fortalt at disse opplysningene Forbord uttaler seg om til oss, har vært feil.

— Jeg registrerer også at den samme kilden er enda mer detaljert om saken i et intervju gjort med Malvikbladet dagen etter vi publiserte saken vår. Vi har forholdt oss akkurat til det han har å si, sier fungerende redaktør i NRK Trøndelag.

Han avslutter:

— Hvis Forbord på vegne av Malvik IL har sagt noe feil til oss i denne saken eller vil si noe annet til allmenheten enn han gjorde på onsdag, så vil vi selvfølgelig snakke med ham og Mavik IL om det. Vi er opptatt at journalistikken vår skal være korrekt.

Supercupen spilles på Lerkendal Stadion 9. august klokken 20.45 mellom Real Madrid og Sevilla.