— Effekten av dette er at det åpner opp en plass for andre, sier Stig Inge Bjørnebye om Riskis overgang til laget som i øyeblikket ligger på plassen bak Rosenborg på tabellen.

Tre uker før overgangsvinduet åpner, har RBk startet ryddeprosessen i troppen – og førstemann ut: Riku Riski.

Får penger for Riski

Det har i lengre tid vært en dårlig skjult hemmelighet at Odd ville bli Riskis neste stoppested i karrieren.

Allerede i midten av juni, skrev adressa.no at Riski var på vei ut portene på Lerkendal.

Fredag ble Riski presentert som ny Odd-spiller på en pressekonferanse i Skien.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, bekrefter overgangen men ønsker ikke å kommentere beløpet RBK får for den finske vingen.

— Jeg kan bekrefte at dette dreier seg om en ordinær spillerovergang, og at vi dermed vil motta penger fra Odd for salget. Vi har ikke behov for å offentliggjøre størrelsen på det beløpet, sier Bjørnebye.

Ville videre

Riski har to til dels mislykkede låneopphold bak seg som RBK-spiller, og Bjørnebye sier RBK nå ønsket å legge til rette for at finnen nå havner i en klubb hvor han får spille.

— Overgangen er et tegn på at vi mener at Riku ikke ville få den spilletiden han trenger hos oss. Han er en ambisiøs finsk landslagsspiller som nå ville videre, sier den sportslige lederen.

Riski blir formelt klar for Odd fra overgangsvinduet åpner den 21. juli. Likevel har han hatt sin siste trening med Rosenborg. De neste tre ukene skal han etter planen trene med sine nye lagkamerater.

Hør siste podkast fra Rasmus&Saga. Her diskuteres blant annet Islands bragd, barnefotball og «Bakenga-gate»: