Ungarn — Portugal 3-3

Om noen har klaget på underholdning og scoringer i EM, så håper vi de fikk med seg oppgjøret mellom Norges overmenn Ungarn og Ronaldos Portugal. For det var det det var, et ungarsk lag mot Ronaldo og litt til.

For en vantvittig fest. Ungarn var foran tre ganger. Hver gang var Portugal utslått, på vei hjem. Det man ville sittet igjen med var at Ronaldo kastet en mikrofon i vannet. Se hendelsen her.

Ronaldo og Portugal fikk "walk over" da EM-gruppene ble trukket. Det hevdet i hvert fall de fleste ekspertene. For skulle Østerrike, Island og Ungarn være noen målestokk for Ronaldo, Pepe, Nani og lagkameratene? Neppe.

Levde farlig

Men laget, som har vært i EM syv ganger og alltid gått videre fra gruppespillet, levde i overkant farlig. Tilslutt gikk de videre uten å ha vunnet en eneste kamp.

Det kan de takke én mann for: Cristiano Ronaldo. Joda, han bommet på straffespark mot Østerrike og var alt annet enn hyggelig etter kampen mot Island. Men han tok sitt monn igjen da han scoret to viktige mål i den aller viktigste kampen.

Så glad blir man når man scorer et drømmemål i EM. Zoltan Gera ordnet 1-0 til Ungarn på et nydelig skudd. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Zoltan Gera ga Ungarn ledelsen på et strålende langskudd. Der og da ble han den nest eldste som har scoret i et EM. 37-åringen er bare slått av den ett år eldre Ivica Vastic som scoret for Østerrike i 2008.Nani ordnet utligning på pasning fra Ronaldo like før pause.

Annenomgangen var kapt i gang før stjernskuddet Balázs Dzsudzsák sendte Ungarn foran igjen.

Cristiano Ronaldos første fulltreffer bør settes i glass og ramme. Pasningen kom litt for langt bak, men da bruker man jo bare hælen. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Så slo Ronaldo til. På nesten mirakuløst vis hælet han innlegget fra Joao Mario i mål. Han ble med det den første som har scoret i fire EM på rad.

Han feiret på sedvanlig vis, men gleden varte bare i fem minutter. Da var Balázs Dzsudzsák frempå igjen. Et fryktelig forsvarsspill av Portugal, ogen lynforbannet Ronaldo viste akkurat hva han mente om det.

Men så dukket han altså opp igjen og headet inn 3-3. Den scoringen holdt for Portugal.

– Vi vet at han er en verdensklassespiller. Han er en farlig spiller, og du kan ikke alltid kontrollere ham. Vi ga dem ikke mange sjanser, men når Ronaldo har ballen kan han alltid score, sa Ungarn-trener Bernd Storck etter kampen.

Overraskelselaget fra Ungarn

Vi har ikke glemt Ungarn, Norges overmenn. De som satte penger på at joggebuksemannen Gabor Kiraly og hans menn skulle vinne gruppen kan rekke opp hånden. Snakk om positiv overraskelse — nesten helt på linje med utrolige Island.

Dette er Ungarns først EM siden 1972. Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: