Han var ønsket i flere eliteserieklubber, men var egentlig aldri i tvil da RBK kom på banen. I høst skal 18-årige Daniel Berntsen fortsette å utvikle seg i Bodø/Glimt, men fra 1. januar er han RBK-eiendom. På overgangsvinduets siste dag skrev midtbanespilleren under på en fireårsavtale med Rosenborg.

— Det ble et lett valg for meg. Rosenborg er en stor klubb, og det er ikke mange som får muligheten til å prøve seg der. Akkurat nå er fokuset mitt å fullføre sesongen i Glimt. Men jeg gleder meg vanvittig til å starte i Trondheim 1. januar, sier Berntsen til adressa.no.

- Teknikk og overblikk

Det er liten tvil om at RBK har kjøpt Berntsen med tanke på å satse hardt på ham i tiden som kommer. Etter det adressa.no kjenner til er overgangen verdt totalt om lag 4 millioner kroner.

Og skal man tro Bertnsens tidligere trener i Glimt, Kåre Ingebrigtsen, er 18-åringen verdt pengene.

– Daniel er best som offensiv midtbanespiller, og har et internasjonalt snitt over teknikken og overblikket sitt. I tillegg har han en venstrefot som er svært presis – og som kan score mål. På sikt er jeg ikke i tvil om at han kan bli en stor «nummer ti–spiller» for Rosenborg, sier Ingebrigtsen – og fortsetter:

– Han er ikke så stor og sterk fysisk. Men kompenserer med et godt fotballhode. En meget spennende spiller, sier han.

- Har noe å bidra med

Berntsen fikk debuten under Ingebrigtsen i fjor, og føler han har tatt store steg i 1. divisjon. Nå håper han å få vise seg fram i eliteserien allerede neste vår.

— 1. divisjon er en fin utviklingsarena, men jeg drar til Trondheim for å vise at jeg har noe å bidra med, sier han – som i øyeblikket er på u-18-landslagssamling på Lillestrøm. Der er han blant andre sammen med RBK-spillerne Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Christoffer Aasbakk.

— Jeg kjenner jo en del folk i Trondheim allerede, så det skal gå fint. I tillegg vil jeg fortsette skolegangen. Det er viktig for meg, det også, smiler Daniel Berntsen.