AaFK-patriotene har ikke vært bortskjemt med mye festfotball i år. Men AaFK holder fortsatt hodet over vannet, og med seier mot Sandefjord søndag er det definitivt farvel til bunnstriden.

Sunnmørspostens sportskommentator Helge Skuseth.

Og da kan tangotrøyene sove godt – i hvert fall til alvoret starter igjen om et halvår.At TV 2-kjendis Arill Riise nå setter i gang en aksjon for å få publikum tilbake til Color Line Stadion for denne ene vanvittig viktige kampen er suverent. Og totalt u-sunnmørsk. Her på berget skal vi ikke skille oss ut, folk må selv få bestemme hva de vil gjøre en søndagskveld!

Klart det, men det å få beholde AaFK i eliteserien er faktisk veldig viktig for mange folk. Og også for næringslivet i distriktet. Om Hødd også tar turen opp blir det dobbelt moro, men her og nå gjelder det altså tangotrøyene.

Og for riktig å vise at han er sunnmøring, ber Arill Riise også om billettrabatter for seg og sine venner og kjente – og gjerne alle andre også som kanskje kan tenke seg å støtte AaFK i en liten skjebnekamp. Du er ikke sunnmøring om du ikke sjekker mulighetene for en god handel!

Overrasker

Michael Barrantes får en bamseklem av trener Trond Fredriksen etter å ha gitt AaFK 2-1 ledelse i Sandefjord 10. mai i år. AaFK vant 3-1, men Sandefjord ledet 1-0 til det gjensto 18 minutter av kampen. Nå møtes de igjen, og AaFK sikrer definitivt eliteserieplassen med seier på CLS søndag. Men det blir uten Barrantes og en annen målscorer 10. mai, Sakari Mattila. Kjenner publikum sin besøkelsestid? Foto: NTB Scanpix

Og så overrasker AaFK og Henrik Hoff ved å si ja og amen. En hundrelapp skal det koste for alle som kjøper billett til kampen.Det er mye mindre enn en kinobillett til «Bølgen» koster – og det som skjer på CLS er et ekte drama uten staffasjer. Men bølgene vil gå høye om AaFK taper denne kampen mot det suverene bunnlaget i eliteserien, Sandefjord.

De mange tusen som sitter på sesongkort, får ikke denne rabatten. Det får de leve med, selv hvor surt det er for en sunnmøring.

Med tap søndag vil resten av sesongen bli som å gå på glødende kull eller knust glass, det må ikke skje. For etter Sandefjord har AaFK igjen Stabæk og Mjøndalen borte, Molde og Rosenborg hjemme. Et fryktinngytende kampprogram – det synes ganske så klart at Sandefjord-kampen er livbøya som AaFK må ta med begge hender.

Traurige greier

Forrige hjemmekamp var traurige greier. Nå er ikke Odd Grenland et lag som drar publikum som Barcelona akkurat, men det var neppe mer enn tre tusen på tribunene i denne kampen. Og publikum hadde teft, for AaFK viste verken glød eller godt spill.

Mot Sandefjord må innsatsen være tilbake. Sandefjord har her sin aller siste sjanse til å få heng på de andre bunnlagene, og kommer ikke hit for å bli slaktoffer. AaFK må gjøre en jobb søndag, det vil koste mye slit og svette for å harpunere hvalfangerne. Den jobben må spillerne være innstilt på å ta, forhåpentligvis oppildnet av et entusiastisk hjemmepublikum.

Og alle de som har sesongkort til stadion. Bruk det nå da! OK, AaFK har ikke gitt valuta for pengene i år, selv om hjemmeformen faktisk har vært mer enn godkjent i de fleste kampene. Det er på bortebane AaFK har meldt seg ut – til de grader.

Flau bris

Kanskje er det på tide at Stormen også mobiliserer skikkelig? Det har vært flau bris over gjengen i vestre sving i år – dere kan bedre enn som så!

Etter avsluttet sesong må det være på tide med en grundig evaluering av sesongen. Hva gikk galt – hvem skal lede laget sportslig inn i de neste årene? Blir det hjemmeseier til Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft – eller bør AaFK satse på eksterne krefter uten bindinger av noe slag?

Og hva med spillerne? AaFK må styrke stallen, samtidig som flere av de beste spillerne kan forsvinne etter sesongen. Som Grytebust og Leke James. Utfordringene står i kø. Men den nærmeste og viktigste utfordringen er Sandefjord søndag.

Vinn den , da.