TRONDHEIM: Et av de nye stjerneskuddene i norsk langrenn, 24 år gamle Emil Iversen fra Meråker, har levert en ny knallsterk helg.

Varden-løperen fikk ikke være med på verdenscuplaget til Davos, men markerte seg i stedet i den skandinaviske cupen i Vuokatti. Fredag knuste han konkurrentene på 15-kilometer klassisk, mens han lørdag gikk inn til tredjeplass på sprinten. Søndagens 15-kilometer fristil sto han over, for å spare krefter i tilfelle han kommer med på verdenscuplaget i Toblach kommende helg.

Håper å gå i Toblach

— Jeg forventer ikke, men håper å gå i Toblach. Jeg er imponert og litt stolt over meg selv etter løpene fredag og lørdag. Det var viktig for meg å vise at jeg kan nullstille meg, sier Iversen til Adresseavisen.

Han fikk sitt gjennombrudd med 7.-plassen på Lillehammer forrige helg.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til at Iversen er svært aktuell for Tour de Ski-laget.

— Han er uten tvil den heteste kandidaten blant dem som gikk i Vuokatti. Han begynner å nærme seg en komplett skiløper. Han har gode egenskaper på både lange løp og på sprint. Emil er en veldig interessant mann, sier Løfshus til Adresseavisen.

— Kult å høre

— Det er kult å høre det, men jeg tror ikke at jeg skal tenke så mye på det. Jeg skjønner at jeg er den heteste kandidaten blant dem gikk i Finland, sier Iversen.

Norge tar trolig med ni herreløpere til Tour de Ski.

— I utgangspunktet hadde jeg tenkt meg på samfunnshuset både 2., 3., og 4. juledag, humrer Iversen, som innser at han trolig må legge om planene.

Et sentralt tema den siste tiden har vært i hvor stor grad de norske løperne vil lade opp til Tour de Ski i høyden. Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Anders Gløersen har valgt den mest ekstreme varianten, som innebærer at de ikke kommer hjem til Norge før Tour de Ski er ferdig og dermed også feirer julaften i Alpene.

Oppladning i høyden

— Hvis jeg får gå Tour de Ski, så er jeg interessert i å dra til høyden i jula. Det blir bare spekulasjoner nå. Jeg har ikke sett på programmet, men lest at det er en del høyde i starten, sier Iversen.

De tre første etappene går på 1500 meters høyde i sveitsiske Lenzerheide.

— Det er mulig at julefestene i Meråker ryker. Det får bli plan B hvis jeg blir vraket fra Tour de Ski-laget. Da må jeg ta en trøstedans i stedet, smiler Emil Iversen.