Former Maccabi Netanya's coach Lothar Matthaeus sits in the bench before the start of a UEFA Cup second qualifying round soccer match against Cherno More Varna at Vassil Levski stadium in Sofia in this August 28, 2008 file photo. Matthaeus will be appointed as Bulgaria coach, the Bulgarian Football Union (BFU) said on Tuesday. REUTERS/Stoyan Nenov (BULGARIA - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix

Den mangeårige tyske landslagskapteinen ble offisielt presentert som bulgarsk landslagssjef torsdag. På pressekonferansen var Matthäus optimistisk til tross for Bulgarias dårlige start på EM-kvalifiseringen.

– Jeg forstår at det er en stor utfordring. Jeg vet at Bulgaria har tapt for England og Montenegro i de to første kampene, men jeg tror laget fortsatt har en sjanse til å bli nummer to i gruppen og ta seg til EM via omspill, sa VM-vinneren fra 1990. Matthäus fortsatte med å oppfordre media og supportere til å støtte laget. Samtidig innrømmer han at det er en spesiell spiller han gjerne skulle sett i den bulgarske landslagstrøya igjen.

Dimitar Berbatov er Bulgarias mestscorende spiller gjennom tidene, men ga seg på landslaget i mai. Den nye landslagssjefen håper han kan få snakket englandsproffen tilbake.

– Det er ingen tvil om at jeg kommer til å snakke med ham. Jeg mener at en hver spiller burde være stolt av å spille for landslaget. Jeg har vært i samme situasjon med det tyske landslaget tidligere, og jeg tror jeg kan fortelle ham et par ting. Men det er jo til slutt opp til ham, sa Matthäus. (NTB)