Nå som det er avgjort hvem som er kvalifisert til fotball-VM neste sommer, er det på tide å se hvilke gode spillere som ikke kom med. Og ikke minst hvor godt lag man kan sette sammen med de utelatte. Det har vi gjort et forsøk på.

Her er våre elleve utvalgte (4-4-2):

Keeper: Artur Boruc (Polen)

Høyreback : Branislav Ivanovic (Serbia)

Midtstopper: Daniel Agger (Danmark)

Midtstopper: Stefan Savic (Montenegro)

Venstreback: Aleksandar Kolarov (Serbia)

Høyreving: Gareth Bale (Wales)

Sentral midtbane: Aaron Ramsey (Wales)

Sentral midtbane: Christian Eriksen (Danmark)

Venstreving: Arda Turan (Tyrkia)

Spiss: Zlatan Ibrahimovic (Sverige)

Spiss: Robert Lewandowski (Polen)

Bakerst har Polens Artur Boruc fått plassen. I løpet av VM-kvalifiseringen har Southampton-keeperen overtatt rollen som førstekeeper på det polske landslaget, og har storspilt for et Southampton-lag som ligger på tredjeplass med fem (!) innslupne mål på elleve kamper.

Den bakre fireren er bygd på defensiv struktur, og det trengs når man ser på midtbanen. Bale, Ramsey, Eriksen og Turan er alle klart bedre på den offensive halvdelen.

Bale trives nok egentlig best på venstrekanten, men vi ønsket å gjøre plass til Turan der. Vi tror uansett at waliseren kan bli vel så fryktinngytende som en høyre kantspiller som skjærer inn og smeller av noen kanoner med venstreslegga.

Foran har man en spissduo et hvilket som helst klubblag eller landslag vil ha store problemer med å matche: Zlatan Ibrahimovic og Robert Lewandowski. Den svenske stjernen slåss i disse dager om å vinne Gullballen, mens Lewandowski har fulgt opp sin fantastiske fjorårssesong med å score 13 mål på 17 kamper for Borussia Dortmund så langt denne sesongen.

På benken har vi: Petr Cech (Tsjekkia), Matija Nastasic (Serbia), David Alaba (Østerrike), Zdravko Kuzmanovic (Serbia), Gylfi Sigurdsson (Island), Henrikh Mkhitaryan (Armenia), Stevan Jovetic (Montenegro).

  • Spillere som har sagt nei til landslagsspill er ikke aktuelle for dette nesten-laget.

Savner du noen på laget? Hva er din ellever? Kom med forslag i kommentarfeltet under!