Helt siden våren 2016 har nederlandske AZ Alkmaar snust på RBKs høyreback Jonas Svensson.

Adresseavisen vet at interessen nå er formalisert, og at nederlenderne ønsker Svensson i dette overgangsvinduet. AZ Alkmaar er i øyeblikket nummer fem i den nederlandske æresdivisjonen, og hadde Markus Henriksen i rekkene i flere år.

23-årige Svensson har selv uttalt at han gjerne ser etter nye utfordringer. Og var tidligere denne måneden tydelig til Adresseavisen på at dette overgangsvinduet blir spennende.

– Ja, det er selvsagt litt spennende. Men det er flere RBK-spillere som er i samme bås som meg, mente han for noen uker siden – og tenkte da på å være aktuelle for utenlandske klubber.

Nå kan han – slik han også sa etter cupfinalen – ha spilt sin siste kamp for Rosenborg.

Ikke med mot Ranheim

RBK har som policy ikke å kommentere spillerlogistikk.

Svensson er ikke med i troppen som skal møte Ranheim lørdag. Det er imidlertid usikkert om dette skyldes at han er på vei til Nederland, eller at han har vært småskadet og ikke har trent med laget de siste dagene.

Takket nei til 15 mill.

Svensson er ikke med i troppen som skal møte Ranheim lørdag. Det er imidlertid usikkert om dette skyldes at han er på vei til Nederland, eller at han har vært småskadet og ikke har trent med laget de siste dagene.

Videre blir det også etter alt å dømme et spørsmål om penger. Da tyrkiske Trabzonspor var på banen i august skal RBK ha takket nei til et bud på drøye 15 millioner kroner. I det budet skal det også ha ligget noen klausuler.

Slik Adresseavisen forstår det, har det vært konkret kontakt mellom RBK og AZ den siste tiden.

Så gjenstår det å se hvor mye penger nederlenderne er villig å legge på bordet for 23-åringen.

– Ikke enklere å bygge lag

Fredag kveld ble også Christian Gytkjær formelt klar for tyske 1860 München, i en overgang verdt om lag 20 mill.

Da Adresseavisen snakket med trener Kåre Ingebrigtsen i kjølvannet av Gytkjær-salget, var han tydelig på at det er begrenset hvor mange antatte startellever-spillere som kan dra samtidig - med tanke på å beholde kontinuiteten.

– Har du en smertegrense på hvor mange flere spillere du kan slippe nå?

– Det er vanskelig å si noe om. Skjer det noe, så gjør det jo det. Jeg skulle aller helst ha sett at ingen reiste, jeg. Det gjør det jo ikke enklere å bygge lag som skal kvalifisere seg inn i Europa, sier RBK-treneren.