LILLESTRØM-HØNEFOSS 2-2:

Etter å ha scoret mot Rosenborg i andre serierunde har Johan Andersson gått målløs av banen. Den siste tiden har han også blitt skjøvet ut i kulda på LSK-benken. Det er noe han har full forståelse for.

— Vanligvis ville jeg vært sur for å starte på benken, men jeg har ikke vært helt fin i ryggen i det siste og har slitt både fysisk og spillemessig. Derfor forstår jeg godt at det er best for laget at jeg starter på benken, sier Andersson.

Fantastisk fint

Anderssons scoring på overtid kom som bestilt av trener Magnus Haglund. Han byttet Andersson inn md 15 minutter igjen å spille, og fikk akkurat det han håpet på.

— Johan kom inn og scoret et fantastisk fint mål. Det var utrolig moro for ham at han kunne gjøre det. Han kom inn og ga oss liv igjen, sier Haglund, som er i ferd med å få opptil flere luksusproblemer nå som LSK-stallen stadig styrkes. Mye tyder nemlig på at klubben er i ferd med å sikre seg spissen Moryke Fofana fra Elfenbenskysten, i tillegg til nyankomne Thorstein Helstad og Bjørn Helge Riise.

Lite å skryte av

Men selv om Haglund var fornøyd med Johan Andersson, var det ikke mye han kunne skryte av ellers i kampen.

— Det var en treg og sjansefatting 1. omgang som burde stått 0-0. Så kom vi ut etter pause og fikk utligningen, og da så det ut som om vi skulle ta over. Men så fikk vi et unødvendig balltap som ga dem ledelsen igjen, sier LSK-treneren.

Seks uten tap

Laget hans er nå ubeseiret i serien de siste seks kampene etter å ha slått Fredrikstad, Tromsø og Sandnes Ulf, og spilt uavgjort mot Rosenborg, Molde og Hønefoss. LSK har dermed tatt et langt byks bort fra nedrykksstriden de befant seg i hele vårsesongen.

— Med tanke på situasjonen vi var i for ikke lenge siden må vi bare fortsette å ta nok poeng til at Lillestrøm kan spille på øverste nivå også i 2013, sier Haglund, som nå har seks poeng ned til Sandnes Ulf på kvalifiseringsplassen.