Et straffespark fra Erik Nevland og Abdul Karims første scoring på førstelaget kvitterte ut billetten til åttedelsfinalen, etter en meget turbulent uke.

Men et aggressivt hjemmelag var nær en cupsensasjon foran mer enn 2000 tilskuere i sin egen Idrettspark. Denne gang slapp Viking med skrekken.

— Jeg fryktet at dommeren skulle dømme mål da ballen slo i tverrliggeren og ned på streken etter 11 minutter. Nærmere kommer du ikke et baklengsmål, konstaterte Brede Hangeland da avansementet omsider var i boks.

— Vi var heldige. MK var bedre enn oss i kveld, mener keeper Bo Andersen, som slett ikke var sikker på om ballen var over streken eller ei da millimeterne var på Vikings side i starten.

Lykken sto ham bi også etter hvilen, da sørlendingene hadde to nye sjanser som snek seg hårfint utenfor aluminiumen.

— Det er vel dette som er forskjellen på et lag fra 2. divisjon og en eliteklubb. Viking scoret på sine sjanser, vi bommet, sukket MK-kaptein Odd-Arild Skonhoft, med fortid fra Bryne.

Flatterende

Viking leverte nemlig ingen stor forestilling i feriebyen i sør. Laget ble liggende altfor lavt fra start, og det tiltenkte 4-3-3 ble mest 4-5-1, med Erik Nevland som enslig spiss. I tillegg ble overgangsmulighetene skuslet bort i enkle pasningsfeil. MK klarte også å dra ned tempoet og brukte sine styrker i alle dødballsituasjoner.

Sånn sett var det faktisk flatterende at Viking scoret på sin andre sjanse i kampen. Erik Nevland spilte Abdul Karim fri, og nokså klønete tok MK-keeper Bjørn Arild Hovstøl beina på ghaneseren helt nede ved dødlinjen.

— Klar straffe, mener Karim.

— Greit nok. Ballen var mellom oss, men jeg var nok borti leggen hans også, tilsto synderen, som ikke protesterte da dommer Rune Nordby pekte på 11-meteren. Erik Nevland var sikker fra krittmerket.

Viking levde farlig også etter sidebytte. Aggressive MK satte inn et enda høyere press, slo tidlig og langt og fikk Vikings midtbane til å løpe imellom. Først da Abdul Karim brukte hurtigheten på Erik Nevlands delikate framspill og skjøt hardt i mål fra rundt 16 meter, var kampen avgjort.

Karims første

— Jeg er fornøyd med seieren og mitt første mål på A-laget. Min styrke er å bruke farten i lengderetningen, sier den tidligere Kongsvinger-spilleren.

Han startet svakt, spilte seg opp og fikk demonstrert at framgangen fortsetter. Likevel burde han valgt pasninger til Erik Nevland i stedet for å utfordre ved flere anledninger.

Karim var likevel ikke versting i unøyaktighet. Der var andre midtbanespillere større syndere.

— Vi fikk det virkelig tøft, medga trener Benny Lennartsson.

— Hadde MK scoret på kjempesjansen i starten, er det ikke godt å si hvordan dette ville endt. Vi ble liggende altfor lavt med våre kantspillere. Bare den siste halvdelen av første omgang hadde vi noenlunde kontroll, sier han - og varsler mer trøbbel søndag.

— Lillestrøm slåss for livet - dette blir ikke vakkert.