— Det var en befrielse å få stilt diagnose. Derimot likte jeg ikke Trygve Kases anslag for hvor lang tid det vil ta før jeg er tilbake. Han snakket om måneder og ba meg vise stor tålmodighet, sier Aarsheim til Aftenbladet.

I går morges var han til MR-undersøkelse (magnet tomografi) i Fredrikstad, før han satte kursen for spesialist og tidligere landslagslege, Trygve Kase, utenfor Moss. Den konsultasjonen endte med at Kase kunne påvise at et lite bein bak i ankelen hadde fått et slag, og blitt påført et mikroskopisk brudd.

- Tilbake i juni

— Det er ikke snakk om et brudd i vanlig forstand, og det er ikke aktuelt å bli operert på nytt. Kase satte en kortisonsprøyte, for å ta bort noe væske som hadde samlet seg på stedet. Videre fikk jeg beskjed om å ta det helt med ro i fem-seks dager, og deretter trene forsiktig så jeg ikke provoserer skadestedet. Det betyr jogging på mykt underlag og ta det veldig pent på de fotballtreningene jeg deltar. Kanskje er jeg frisk om en måned, kanskje tar det flere. Realistisk sett tror jeg ikke jeg spiller på toppnivå før andre halvdel av serien. Det vil si juni måned. Jeg mangler mye kondisjon. Husk på at jeg nå har vært borte i over et halvt år, sier Bjarte.

Ingen erstatter

Trener Benny Lennartsson hadde håpet å få sin midtbanejuvel tilbake tidligere, men skjønte for en måned siden at Aarsheim ikke kunne rekke seriestarten.

— Vi har ikke penger til å kjøpe en erstatter. Brede Hangeland blir vår styrmann og defensive anker, så håper jeg Kristian Sørli kan ta seg av den offensive rollen på midten. Der har han vært vår beste i hele vinter. Men det er klart vi vil savne Bjartes kreativitet. Vi sank i kvalitet da han ble operert i fjor, medgir Benny overfor Aftenbladet.

PS: Bjarte Lunde Aarsheim pådro seg ankelskaden i kampen mot Brann 17. juni i fjor, og ble operert 28. august.