OILERS-VÅLERENGA 4-2

Den andre NM-finalekampen ble innholdsrik for Oilers-angriper Petter Røste Fossen. I kamp med Christian Dahl-Andersen og Ruben Smith var han blant isens beste spillere da Oilers slo tilbake og utlignet finaleserien til 1-1 i kamper.

• Jeg var forbannet før kampen. Jeg lovet at jeg skulle score, og at jeg skulle takle alle Vålerenga-spillerne jeg så. Det gikk vel sånn tålig greit, sier Røste Fossen med et smil.

Han var mannen bak det svært viktige 3-0-målet som kom midtveis ut i den tredje perioden. I spill fire mot fem jobbet Røste Fossen fram en løs puck og ordnet scoring med en elegant backhandavslutning som VIF-målvakt Steffen Søberg ikke klarte stoppe.

Petter Thoresen var svært fornøyd med innsatsen til sin fjerderekke bestående av Røste Fossen, Snorre Hallem og Stian Høygård – som endelig var tilbake etter et langt skadeavbrekk. De ble matchet mot Vålerengas andrerekke kampen gjennom og leverte gode prestasjoner i bytt etter bytt.

• Hele den rekken var bra. Det var godt å kunne sette sammen en skikkelig bulkerekke, sier Thoresen til Aftenbladet.

Gikk av med skade

Da det gjensto ti minutter av den andre NM-finalekampen, så det imidlertid stygt ut for bulkerekkens videre liv i sluttspillet. Etter å ha blitt taklet hardt i egen sone gikk Røste Fossen i garderoben. Der ble han resten av kampen.

• Jeg fikk en smell i venstre skulder. Men det går bra. Jeg teiper den opp og er klar igjen til kamp 3 tirsdag. Jeg gjorde det samme i sluttspillet i fjor, forklarer han til Aftenbladet ti minutter etter kampslutt.

Der kan Røste Fossen nok en gang bli en svært viktig mann for Stavanger-laget. I fjor var han med på å prege den femte finalekampen i Oslo som endte med Oilers-seier og ga Stavanger-laget muligheten til å avgjøre det hele på hjemmebane i kampen etter.

• Spiller for spiller har vi et mye bedre lag enn Vålerenga. Sånn er det bare. Nå handler det om å unngå slurv og spille på det vi er gode på. På sikt tror jeg de kommer til å bli slitne. Jeg kommer i hvert fall ikke til å slutte å takle – for å si det sånn, lover Petter Røste Fossen.