Brann kikket på flere venstrebacker, og fikk inn Viljar Vevatne fra Bryne. Men Erlend Hanstveits ventelig korte fremtid på venstrebacken gjorde at Brann ønsket å hente enda en venstreback. Da var Lars Arne Nilsen uvanlig klar på hvem han ville ha: Vålerengas Ruben Kristiansen.

Brann vurderte flere backer, og speider Lars Tjærnås har kartlagt mange. En av dem som var aktuell, var Odds Emil Jonassen, men Lars Arne Nilsens tydelighet gjorde at Brann til slutt gikk for Kristiansen.

— Du var selv veldig oppsatt på å få inn nettopp ham. Hvorfor?

— Fordi han er en vingback, en som kommer på siden hele tiden. Han springer opp og ned hele kampen. Jeg har sett ham lenge og sett at han har stanget litt i Vålerenga. Men han er kjempespennende, sier Nilsen.

Mye tyder på på at nykommeren, som trente med Brann for første gang tirsdag, får debuten sin mot Åsane onsdag kveld.

- Helt perfekt

Kristiansen har tidvis slitt i Vålerenga, og Kjetil Rekdal har offentlig gitt uttrykk for en lunken holdning overfor nordlendingen. Det affiserer ikke Branns trener.

— Han har slitt litt der, men det kan ikke jeg legge meg opp i. I måten jeg tenker fotball på, passer han helt perfekt. Jeg har fulgt ham lenge, og jeg synes han er en utrolig god spiller.

- Du er trygg på at du skal kunne få ham til?

— Ja, han skal bli landslagsspiller igjen. Han er god på relasjoner, har stor fart, god innleggsfot. Han er en typisk moderne vingback, som vil passe veldig godt inn hos oss.

- Går han rett inn på laget?

— Det er et spørsmål. Han er kampklar og i kampform, men Erlend (Hanstveit) har vært god i det siste. Vi må tenke litt på det.

Ruben Kristiansen sier dette:

— Jeg har snakket med ham, og jeg tror også at hans måte å spille på, med 4-3-3 og offensive backer, skal passe meg veldig bra. Og det han sier om landslagsspill - det er noe som frister meg veldig, å komme tilbake der, sier mannen fra nord-Troms.

- Finne på noe lurt

Brann vurderer å spille 3-5-2 mot Åsane, med Kristiansen som et hett alternativ som venstre vingback. En formasjonsendring henger på om Vadim Demidov er helt friskmeldt, slik at Brann kan spille med ham, Bismar Acosta og Jonas Grønner som stoppere. Med bare to rene stoppere friske, er det mer trolig at Brann spiller 4-3-3. Uansett sliter Nilsen med å komponere en treer på midtbanen, i og med at både Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen soner karantener. Sivert Heltne Nilsen og Eirik Birkelund spiller. Spørsmålet er om Kasper Skaanes er tilstrekkelig restituert fra sin langtidsskade til også å kunne starte. Hvis ikke?

— Da må vi finne på noe lurt. Vi får se om vi greier å sette opp et lag. Skaanes er et spørsmålstegn, kan ikke han spille, har vi bare Sivert og Birkelund igjen. Flere har vi ikke. Da må vi legge om, spille annerledes, sier Nilsen.

Det fremstår uansett ikke som åpenbart at Viljar Vevatne får sin debut fra start mot Åsane. Siddisen kan bekle begge backene, og har også operert litt på kanten for Bryne. Mandag fikk han enda en konkurrent på backen i Ruben Kristiansen.

— Han er en god spiller. Det er bra for laget. Jeg kan brukes flere plasser, det er bare å brette opp ermene og ta en plass på laget. Jeg håper å få debuten min på Stadion mot Åsane, men det vil jo vise seg.

Se Ballspark: