BRYNE (aftenbladet.no): Bryne gjorde fire forandringer på laget som tapte 1-3 i serieåpningen mot Mjøndalen. Krister Wemberg, Henrik Breimyr, Truls Vagle og Aleksander Midtsian måtte finne seg i å starte på innbytterbenken. De ble erstattet av henholdsvis Adnan Causevic, Jon Helge Tveita, Robert Undheim og Aram Khalili.

Det var gjestene som åpnet friskest og spilte seg til et par hjørnespark, uten at dette ga tellende resultater. Hjemmelaget kom bare sporadisk framover, men etter ni minutter var hurtige Robert Undheim nær ved å lykkes med en overgang. Men dessverre ble han taklet like før han skulle passere siste forsvarer.

Nære på begge veier

Etter 18 minutter var Oddbjørn Skartun nær ved å sende Bryne i ledelsen. Han presset seg foran Bærum-forsvaret, men klarte ikke å få helt kontroll på avslutningen sin og ballen gikk på utsiden av målet.

Det var ikke akkurat sjanseskapende fotball som ble vist den første halvtimen på Bryne. I det hele tatt virket det litt nervøst og lite konstruktivt det som begge lagene vartet opp med.

Bærum sin første store målsjanse kom etter 37 minutter. Amahl Pellegrino drog seg helt fri, men klarte ikke å presse avslutningen mellom stengene. Der kunne det veldig fort stått 0-1. — Pellegrino var vi veldig klar over på forhånd, og jeg visste han jaktet hver eneste mulighet han fikk. Og han var jo ganske nære scoring før pause, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Khalili brant straffe

Bryne burde definitivt scoret bare tre minutter før den første omgangen var over. Oddbjørn Skartun ble felt inne i feltet og dommeren dømte straffespark.

Straffesparket klarte imidlertid ikke Aram Khalili å score på, keeper Gregor Flasza valgte rett hjørne og slo ballen til corner.

- Vanligvis er Aram veldig sikker på straffesparkene, men det er jo slik i fotball at det også hender at de gjør mindre gode forsøk. Dessverre lyktes han ikke denne gangen, mener Larsen.

På overtid i den første omgangen var plutselig Amahl Pellegrino helt alene gjennom, men avslutningen strøk like utenfor stangen.

Det har ikke vært en omgang preget av mange målsjanser til noen av lagene. Men de få som kom, var virkelig av den farlige sorten uten at noen klarte å plassere ballen inn i nettmaskene.

Sjanser og scoringer

Tre minutter ut i den andre omgangen kom Bryne til en gedigen dobbelsjanse. Først headet Aram Khalili i stangen, returen plasserte Jon Helge Tveita på utsiden av målet.

Bare et par minutter etter fikk Amahl Pellegrino sin tredje store sjanse i kampen. Denne gangen bommet han ikke og satte ballen utagbart bak Anders Kristiansen i Bryne-målet.

Fem minutter gikk det før hjemmelaget skapte balanse i regnskapet igjen. Etter mye fram og tilbake inne i feltet klarte Jon Helge Tveita å pirke ballen over målstreken etter at Robert Undheim hadde headet inn mot målet.

Friskere etter pause

Den andre omgangen har definitivt vært mye friskere enn de første 45 minuttene, og begge lagene jakter febrilsk etter scoring og ny ledelse i kampen.

Hjemmelaget hadde full kontroll på kampen og de fleste bare ventet på den forløsende scoringen. Men det var gjestene som fikk den. Lars Sandbu klemte til fra 18-20 meter og ballen gikk overraskende inn i nettmaskene. Men skuddet burde nok Anders Kristiansen tatt.

- Det er surt å stå igjen uten poeng i det hele tatt i denne kampen. Vi hadde full kontroll, men så fikk de sin andre scoring nærmest ut av intet, sukker Gaute Larsen.

Flere scoringer kom det ikke i kampen, dermed står Bryne med null poeng etter de to første seriekampene denne sesongen.

PS! En gledens nyhet fikk imidlertid alle som har hjerte for Bryne like før kampslutt. Speakeren kunne opplyse at spissen Oddbjørn Skartun hadde signert ny kontrakt med klubben. Den binder han til Bryne ut 2015-sesongen.

BRYNE – BÆRUM 1-2 Pause: 0-0