Strømsgodset-trener Ronny Deila prøver seg som håndballtrener når det er avkast i eliteserien for kvinner onsdag 4. september.

Da sitter han, sammen med resten av trenerteamet, på benken til Glassverket under serieåpningen mot Stabæk.

Deila skal også lede den siste treningen til Glassverket før kampen. De siste sesongene har han ledet Strømsgodset til toppen av norsk fotball, og nå håper han å gi noen gode råd til håndballspillerne.

— Ronny har mye spen­nen­de å kom­me med. Lag­id­rett er lag­id­rett, jeg tror han vil gi både meg og jen­te­ne flot­te inn­spill , sier Glass­ver­kets tre­ner Ken­neth Gab­ri­el­sen til Drammens tidene.

- Norges heiteste trener

Glassverket-treneren er veldig godt fornøyd med å få noen innspill fra Godset-treneren.

- Dei­la er Nor­ges hei­tes­te tre­ner ak­ku­rat nå, uan­sett id­rett. At han stil­ler opp er helt rått, sier Gabrielsen, som har et håp om å fylle Drammenshallen, med Deila på benken, når naborival Stabæk kommer på besøk.

— Vi kan ikke gå i den fel­la at vi gru­er oss til kam­per. Den fei­len har jeg gjort før, og jeg skal ikke gjø­re den igjen, sier Gab­ri­el­sen.

Han mener spillerne sine må gå ut og underholde de som finner veien til hallen.

— Vi må inn­se at vi er i un­der­hold­nings­bran­sjen. Det­te skal vi tak­le. Om vi skul­le mis­lyk­kes på ba­nen, har vi i hvert fall skapt mas­se en­tu­si­as­me og gle­de å byg­ge vi­de­re på, sier Glassverket-treneren.

Tidligere håndballstunt

Neste onsdag blir ikke Deilas første opptreden på håndballbanen - da på herresiden. Tilbake i 2011 var han assistenten til daværende trener i Drammen HK, Marinko Kurtovic. Da var han med på én trening og kamp mot Stord.

Deila har for øvrig fortid som håndballspiller i aldersbestemte klasser i Grenlandsområdet.