Forsinkelsen på Vigra var ingen perfekt oppladning for Hødd før møtet med Hønefoss, men det virket nesten som gutta i blått var forsinket til selve kampen også. For det tok ikke mer enn syv minutter før hjemmelaget var i føringen.

Tre Hødd-forsvarere ble alt for passive mot Kristoffer Larsen, som på flott vis skrudde ballen helt nede i hjørnet. Svakt forsvarsspill fra Ulsteinvik-gjengen som slet med å skape noe før halvtimen var passert.

Før den tid kunne Roope Riski ha doblet ledelsen til Hønefoss, men spissens hælflikk lurte ikke Aslak Falch som var med på leken.

En engelsk artist

En som har vært i lekehumør flere ganger denne sesongen er Robin Shroot. Engelskmannen er Hødds toppscorer – og akkurat hvorfor var enkelt å se på AKA Arena. Sindre Eids gutter hadde ikke skapt noen ting – før en forsvarsfeil fra Hønefoss serverte Shroot perfekt. 26-åringen var brutalt effektivt og utlignet.

Og det skulle bli mer fra den engelske artisten. To minutter før pause fikk spissen frispark på 20 meter. Dødballen tok Shroot selv – og på perfekt vis. Ballen lå limt i krysset bak en sjanseløs Lukasz Jarosinski. Hødd hadde snudd kampen med to mål på sjanser.

Hønefoss styrte det meste av 2.omgang uten at Hødd og Aslak Falch ble satt på spesielle prøver. Da var heller Bendik Torset nærmere å avgjøre kampen et kvarter før slutt. Men det knallharde skuddet snek seg like over tverrligger.

Nærmer seg ny kontrakt

Espen Standal har ikke scoret et eneste seriemål denne sesongen, men etter 82 minutter fikk spissen endelig noe å juble for. Innbytteren banket til fra 20 meter og for et treff publikummet på AKA Arena ble vitne til. Ballen lå like langt oppi krysset som Shroots frisparkperle. Nok et fantastisk Hødd-mål og kampen var avgjort.

Målfesten var derimot ikke over. Like før slutt fikk Shroot sjansen på ny. Engelskmannen fintet bort to forsvarere før han kontrollert satte ballen stang inn. Et deilig punktum på en deilig oppvisning.

Hødd tok sin andre seier på rad, og klatrer til 36 poeng på tabellen. Da er det en god luke på ni poeng ned til Alta under streken, og med fire kamper igjen skal mye gå galt hvis ikke Hødd blir å finne i 1.divisjon også neste sesong.

Mye takket være én mann – Robin Alexander Edward Shroot.

Vi fulgte kampen minutt for minutt: