Da AaFK sendte opp laget i jakten på utligningen mot Odd, hadde vel de færreste satt penger på at høyreback Akeem Latifu skulle bli redningsmannen. Og ingen var mer overrasket enn målscoreren selv.

– Jeg hadde ikke ventet det. Jeg fikk plutselig ballen i boksen og kunne bare pirke den inn. Det kom som en stor overraskelse. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle reagere, gliser overtidshelten. I stedet for å miste besinnelsen og juble hemningsløst for et meget viktig poeng, feiret Latifu som om det var hans 20. seriemål. I god Didier Drogba-stil.

– Jeg var egentlig litt i sjokk. Det var først da de andre kom mot meg og jublet at jeg skjønte at jeg faktisk hadde scoret. Og da var det bare å ta Drogba-feiringen. Jeg har alltid vært en stor Drogba-fan. Egentlig ønsker jeg at jeg var spiss, forteller Latifu med et smil.

Dagen etter scoringen, fløt Latifu fremdeles på en liten medgangsbølge.

– Etter kampen, kom jeg hjem og feiret med familien og jeg pratet med moren min i Nigeria på telefon. De hadde sett kampen der. Det var en utrolig deilig følelse, sier 24-åringen.

– Vi sovnet

Han reddet det ene poenget, men det burde kanskje blitt tre for AaFK. I andre omgang dominerte hjemmelaget i en lang periode. Mens forsvaret drepte alle Odds forsøk på å skape noe, skapte laget sjanse på sjanse, men klarte ikke å få det viktige andremålet. I stedet kom to mål den andre veien.

– Vi sovnet. Vi var veldig godt forberedt før kampen, og gjorde en veldig god jobb lenge. Vi sperret av kantene bra, men de kom etter hvert til noen innlegg. Og da mister vi konsentrasjonen i noen minutter. Vi sovnet, gjentar Latifu. På begge målene fikk Odds spillere stå umarkert i feltet. Og på 2–1 var det Latifu som misset markeringen på Frode Johnsen.

– Han står like foran meg da innlegget kommer. Jeg trodde Daniel (Arnefjord, jour. anm.) skulle stusse ballen ut i corner. Når han ikke treffer den, så rekker jeg ikke å reagere raskt nok, sier Latifu.

Men etter scoringen gjorde AaFK noe de har slitt med denne sesongen. De kom tilbake.

Etter Rosenborg-kampen, mente Sten Grytebust at laget ga opp når det kom mål imot. Mot Odd viste de en god moral og kjempet til seg ett poeng.

– Jeg er enig med Sten. Vi falt sammen mot Rosenborg. Vi har ikke den samme moralen på bortebane som vi har hatt på Color Line. Men klarer vi å ta med oss lagånden fra Odd-kampen inn i de siste kampene, kommer vi til å klare oss uten problemer, tror Latifu.

Mentalt sterke

– Hvor trygg er du på at dere beholder plassen?

– Jeg er 90 prosent sikker. Det er ikke over før det er over. Det er fremdeles åpent, selv om jeg tror Sandnes Ulf er ferdig. Og jeg tror både Sogndal, Haugesund og Bodø/Glimt vil få problemer. Jeg føler meg veldig trygg på at vi klarer oss, sier Latifu. Men høyrebacken understreker at da kreves det gode forberedelser og mental styrke i de fire siste kampene.

– Jeg tror vi kan vinne alle fire. Eller tre av kampene. Det kommer an på hvor godt forberedt vi er, og hvor mentalt sterke vi er. Det er det viktigste nå. Vi må ta med oss moralen og lagånden herfra til bortekampene. Vi må gå inn i kampene på samme måte som vi gjør her hjemme. Da gir vi alt for at fansen skal få betalt. Vi må gjøre det samme borte, fastslår nigerianeren.