Ingen her til lands lot seg imponere spesielt av de norske guttas innsats mot miniputten San Marino.

Det endte til slutt 4-1, en oppskritsmessig seier for Per Mathias Høgmos gutter. Men for gjestene fra San Marino var det å score på bortebane langt i fra noe som skjer hver gang.

Mattia Stefanelli scoret San Marinos første mål i en VM-kvalik siden 2001. Foto: NTB SCANPIX

Da Mattia Stefanelli satte inn 1-1 bak Rune Jarstein, stormet hele bortebenken utpå banen, og elleville jubelscener utspilte seg på Ullevaal.Innrapportert etter episode i spillertunnelen:

— Den magiske kvelden

Det har naturligvis ikke gått hus forbi avisene i San Marino heller:

«Den magiske kvelden» står det å lese på forsiden til avisen Lo Sportivo, som er sportsdelen til den største avisen i San Marino.

Jubelscenene på Ullevaal har fått sin plass på forsiden av lo Sportivo. Foto: Faksimile

— Det nydelige målet til Stefanelli fikk oss til å drømme. Vi trenger ikke beskrive hvordan spillerne eksploderte i glede etter scoringen, skriver avisen.De beskriver også hvordan San Marino nå i to kamper på rad har holdt stand fram til det siste kvarteret, hvor de så har raknet.

San Marinos sportsavis var ikke den eneste som tok av etter scoringen. På Twitter gikk en fan-side av San Marino viralt da den beskrev sin glede over scoringen.

— Må sikkert vente 15 nye år

— Vi må sikkert vente 15 nye år for å se et nytt bortemål. Vær glad du er i live for å bevitne dette magiske øyeblikket, sto det å lese på Tiwtter-profilen etter kampen.

San Marino har nemlig ikke scoret et bortemål i en VM-kvalifiseringskamp siden 2001.

Den lille republikken, med cirka 32.000 innbyggere, har gjort seg bemerket også utenfor landegrensene.

«Det norske landslaget i fotball er ikke superpopulært på hjemmebane akkurat nå.» Det slår svenske Expressen fast etter det som nesten ble en fiasko for det norske landslaget.

— Reddet fra en kjempefiasko

De mener at seieren mot miniputtnasjonen San Marino satt langt inne, men til slutt slapp Norge unna med skrekken.

«Tre raske mål på de 15 siste minuttene reddet vårt naboland fra en kjempefiasko».

LES OGSÅ:

Expressens konkurrent Aftonbladet nøyer seg med å vise et tv-klipp fra VGs livesending da San Marino scoret i andre omgang under tittelen:

«Norska chocken när 15 års väntan är slut».

LES OGSÅ KJETIL KROKSÆTERS KOMMENTAR:

Sky Sports melder at San Marino virkelig skremte Norge, og fokuserer på de elleville jubelscenene da Mattia Stefanelli scoret landets tredje mål i en internasjonal kamp siden 2008. LES OGSÅ: