Alexis Sánchez scoret to flotte mål da Arsenal slo West Bromwich 2-0 på hjemmebane i Premier League.

Arsenal skaffet seg et lite pusterom i kampen om mesterligaplass. London-klubben har fire poeng ned til Manchester United på femteplass. Ned til Manchester City på fjerdeplass skiller det tre poeng.

– Vi spilte med mye tro, intensitet og skapte mange sjanser. Vi har ikke vært på dette nivået i det siste, og vi trengte denne prestasjonen for oss selv og våre fans, sa Aaron Ramsey.

Sanchez herjet

Det kan Arsène Wenger takke stjernespilleren Sanchez for. Chileneren var svært toneangivende i den viktige seieren.

Allerede etter seks minutter satte han torsdagens første scoring. 27-åringen fikk ballen av Ramsey i mellomrommet. Sanchez dro bort Sandro og fyrte til fra 20 meter. Ballen føk inn i hjørnet bak Ben Foster.

Arsenal fortsatte å dominere oppgjøret, men mot slutten av omgangen hevet WBA presset sitt. Det ga ikke uttelling offensivt, og til slutt endte det med et nytt baklengs.

Ramsey ble felt 18 meter fra mål og vertene fikk frispark. Sanchez plasserte frisparket elegant i motsatt hjørne.

Mindre tempo

Utover i annen omgang senket Arsenal tempoet og inviterte West Bromwich inn i kampen igjen, som skapte muligheter uten å utnytte dem. Heller ikke Arsenal var gjorde nok ut av sine sjanser i annen omgang.

– Vi trengte dette. Vi spilte med en mening. Vi har vært frustrerte med måten vi har spilt på, men dette er hva vi er i stand til. Det er kanskje litt for sent, men vi skal fortsette, sa Ramsey.