Rosenborg fikk straffesparket på stillingen 0-0, etter at Daniel Braaten hadde blitt felt av Branns Kristian Örn Sigurdsson. Ødegaard, som scoret på tre av tre mulige for Sogndal i fjor, hadde fått tilliten. Skuddet gikk klokkerent i stolpen og ut.

Som i fjor

I fjor ble det til slutt komisk å se hvor umulig det skulle være for RBK-spillerne å score fra krittmerket. Enten det var Harald Brattbakk eller Frode Johnsen, så ville ikke ballen i mål. Og det hjalp ikke om det var mot Rissa i cupen eller Lillestrøm i serien. På seks forsøk klarte de ikke å score på et eneste ett.

— Dette var vel den sjette eller syvende bommen på rad. Det er helt utrolig. Men det var i hvert fall i stanga denne gangen. Det nærmer seg, sa en hoderystende Per Joar Hansen.

— Men Alex skal få sjansen igjen, lovte Perry.

Bra før pause

Straffemissen var en av flere misbrukte sjanser mot Brann på en vindfull arena. Faktisk kunne Rosenborg ha punktert kampen allerede før pause, hvis effektiviteten hadde vært bedre.

— Jeg er veldig godt fornøyd med det vi presterer før pause. Etterpå blir det litt blandet. Vi datt litt i intensitet, men kampen sett under ett var det likevel en veldig jevn kamp, sa Perry.

Det har han rett i. Rosenborg skapte én sjanse mer enn Brann, som viste langt større grad av effektivitet. Men det skjedde ikke uten hjelp fra RBK-spillerne. Nok en gang strømmet det på med mål imot, og laget har ikke holdt nullen siden nest siste runde i eliteserien i slutten av oktober. 5-0-seieren over 3. divisjonslaget Maspalomas bør ikke telle i denne sammenhengen.

Skal ikke skje

— Jeg er ikke så veldig bekymret, men det er ikke bra at Soma får stå helt alene og heade inn 2-1. Det skal ikke skje på dette nivået, sa Perry.

I bakgrunnen stod Nils Arne Eggen - med hvilepuls. Under kampen tok han plass noen meter bortenfor RBK-benken. Mot slutten av 1. omgang sto han og diskuterte med Per Joar Hansen. Etter et vennskapelig klapp på ryggen gikk han og stilte seg der han var i utgangspunktet.

Læringsprosess

— Vi skaper en god del sjanser, men rytmen i oppbyggingsfasen er ikke god. Det er fremdeles mye individualisme, men det må de få lov til. Det er jo så gode. Så skal vi få det inn i angrepsmønsteret vårt, sa Eggen.

Én av individualistene Eggen snakker om er Daniel Braaten. Utvilsomt et ballgeni, men ikke så lett å forholde seg til for lagkameratene.

— Det er en del av læringsprosessen dette også. Vi lærer alle noe nytt i hver kamp, og etter hvert skal dette bli bra, sa Daniel Braaten.

Men tiden går fort.

Neste kamp er mot FC København fredag. Og neste helg starter Royal League opp igjen.