Til tross for at Magnar Ødegaard kun er 21 år har han opparbeidet seg en imponerende rutine, og når han debuterer for TIL til våren blir det hans fjerde klubb på øverste nivå i Norge. Selv om han drømmer om å spille i utlandet en dag er han klar på ambisjonene på det nåværende tidspunktet i karrieren.

– Jeg håper å ta det steg for steg, og etter hvert å bli en spiller som kan dominere i eliteserien, sier Ødegaard som er en anvendelig spiller. Han bekler både midtstopper— og backrollen med glans, og tror det blir en tøff konkurranse om de to midtstopperplassene frem mot seriestart.

– Jeg har spilt litt med Henrik (Gjesdal) på landslaget før, og sett Simen (Wangberg) spille mange kamper. Det blir hard konkurranse, både på stopper- og backplass, men det er noe litt mer åpent på backplass, spår Ødegaard.

På lån i LSK

I fjorårssesongen var han på lån i Lillestrøm, og gjorde sine saker meget bra. ”Fugla” havnet på en sterk femteplass, men det var aldri aktuelt for forsvarsspilleren å signere permanent med Romeriksklubben.

– Det var aldri noe snakk om at jeg skulle bli værende i LSK, og da TIL kom på banen så var det egentlig et enkelt valg. De var veldig interessert, og så hadde jeg en god prat med Steinar (Nilsen). Opplegget virket veldig bra, så da var det bare å ta turen opp, sier Ødegaard.

– Sterkere mentalt

Han debuterte for Sarpsborg 08 i en alder av 16 år, og imponerte mange med sitt voksne backspill i Østfold-klubben. Etter hvert ble han moden for større oppgaver, og sommeren 2012 signerte han for landets beste lag i Molde. Tiden i Møre og Romsdal ble imidlertid ikke like suksessfull som Ødegaard hadde håpet på, men utviklingen stoppet ikke opp av den grunn.

Magnar Ødegaard på trening i Skarphallen onsdag formiddag. Foto: Øyvind Sivertsen

– Jeg sitter igjen med mye erfaring etter det oppholdet. Molde er en proff klubb, og jeg lærte mye om treningskultur og vinnermentalitet, sier Ødegaard som opplevde en tøff periode der det var mye inn og ut av laget.– Det var første gang jeg møtte på motstand i karrieren, men jeg føler at jeg ble sterkere mentalt av det. Jeg har stort sett spilt siden jeg var 15-16, og selvsagt vil jeg jo spille mest mulig. Men jeg føler ikke at det satte meg noe tilbake i utviklingen, sier østfoldingen.

Interesse fra Serie A

Sommeren 2010 trakk Ødegaard til seg interesse fra den daværende Serie A-klubben Brescia i Italia, men Østfold-laget ønsket ikke å la sitt unge talent reise sørover midt i sesongen.

– Det var hyggelig med interessen, men jeg spilte fast i Sarpsborg og syntes det passet meg bra i den alderen jeg var i. Siden har jeg ikke hørt noe mer, sier Ødegaard om klubben som rykket ned til Serie B i 2011 og har blitt værende på nivå to siden den gang.

Østfoldingen har godt over 50 aldersbestemte landskamper, og har spilt på alle landslag fra G15 og opp til U21. En gang i fremtiden spiller han kanskje med flagget på brystet for våre beste menn.

– Det har blitt noen aldersbestemte landskamper opp igjennom, ja. Alle har en drøm om å spille på A-landslaget en gang, men det er en lang vei å gå dit, sier Ødegaard avsluttende.