Real Madrid med 13 poeng var suveren vinner av gruppen før kveldens kamp mot Ståle Solbakken og co. i Parken.

FC København ville kapre 3. plass og Europaliga med seier mot Real. Ett poeng ville være nok dersom Galatasaray tapte den andre kampen mot Juventus.

Med tap var Europa-eventyret ute. Og snipp, snapp, snute, etter 2-0 til Real Madrid er Ståle og FCK ute.

– Jeg er riktig tilfreds. Vi spilte bare en dårlig kamp i Champions League, og det var mot Galatasaray på bortebane. Jeg er stolt av guttene, sa nordmannen.

– Vi hadde våre muligheter i kveld, men selvfølgelig vant Real Madrid fortjent, sa Solbakken og sa at laget savner spillere som kan utfordre motstanderne en mot en.

– Det hadde vi i 2010-laget, som jeg nå er blitt lei av å snakke om.

Modric-magi

FCKs kantspiller Rurik Gislason skapte en stor sjanse etter 12 minutter, men ingen var klar til å ekspedere innlegget i mål.

Real Madrid hadde ballen mye, og Karem Benzema kom til en god skuddmulighet etter 22 minutter, uten at det ble bortescoring.

Men etter 25 minutter røk FCK-nullen. Luka Modric dro av en mann med en skuddfinte, før han plasserte ballen opp i vinkelen. En nydelig scoring.

Seks minutter før pause trodde nesten hele Parken at det sto 1-1, men scoringen ble korrekt annullert for angrep på Real-keeper Iker Casillas.

Ronaldo avgjorde

2. omgang startet med at Cristiano Ronaldo kom alene med keeper, men en god utrusning hindret scoring.

Like etter sto det imidlertid 2-0 da en helt umarkert Ronaldo fikk en enkel jobb med å trille ballen inn.

Samme mann burde ha lagt på til 3-0, uten at det gjorde all verden verken for Real Madrid eller for mannen som fort kan vinne Gullballen i år.

Minutter før slutt fikk Real straffespark etter at Ronaldo ble felt. Portugiseren prøvde seg med en frekkas, men keeper var med på den og hindret en tredje scoring. Der ble nok Ronaldo litt for eplekjekk.

Luka Modric sendte Real Madrid i føringen med en perle i krysset. Foto: Digitalsport

Ronaldo ble for øvrig den første som har scoret ni mål i gruppespillet av Champions League, men han sløste altså bort sjansen til å få tosifret.

Gareth Bale var også nær scoring, men det endte 2-0. Real Madrid tangerte rekorden med 20 mål i gruppespillet, men greide ikke å slå den. Trener Carlo Ancelotti tok ikke det tungt.

– Spillerne var svært profesjonelle. Det er ikke lett å spille når man allerede er kvalifisert, men de viste god innstilling og kontrollerte kampen, sa han.

– Ronaldo er litt sint fordi han ikke scoret på straffen, men han scoret et nytt viktig mål og spilte godt, sa Ancelotti, som håper å unngå Manchester City i trekningen av åttedelsfinalene.

– De er farligst av lagene som ble nummer to.

• PS: Den andre gruppekampen mellom Galatasaray og Juventus kunne ikke spilles ferdig tirsdag. Banen i Istanbul ble på kort tid dekket av snø og hagl, og dommer Pedro Proença avbrøt spillet på stillingen 0-0 etter 32 minutter. Galatasaray må vinne for å gå videre i Champions League, men får uansett Europaliga etter FCKs tap.