Så forsvant Tor Ole Skullerud ut døra i Molde. Der romsdalingenes Moses, som ledet dem ut av den evige sølvplassjammerdal til landet med melk, honning og dyrekjøpte seriegull, fikk et helt år på å snu langt dårligere resultater enn Skullerud har prestert i år, endte det med åtte måneder i 2015 for hedmarkingen.

Det er faktisk direkte imponerende hvor fort det ble trøbbel i paradis. I fjor skrøt enkelte moldensere av å ha tidenes norske klubblag, og selv undertegnede var overbevist om at de kom til å være ganske så uslåelige i årets sesong. Nå begynner spekulasjonene om hvem som skal ta over den regjerende seriemesteren neste år.

Les alle supporterinnleggene her!

Sier mest om ekspertene

Naturligvis nevnes navnet til Stabæks trener, Bob Bradley, ganske ofte i medienes spekulasjoner. Det er ikke det minste rart, med tanke på at han har tatt et nedrykkstippet lag til medaljeplass.

Nå sier det egentlig mest om de såkalte ekspertene at vi lå nede i sumpa i alle tabelltipsene, men det sier aller mest om denne klubben, spillerne våre, og vår eminente trener, at vi er Norges nest beste lag hittil i år. Vi kommer ikke til å ta igjen Rosenborg. Ha meg unnskyldt, det tror jeg ikke på. Likevel har vi prestert langt over forventningene, kanskje over evne. Det har Fotball-Norge lagt merke til, og Bob hylles i øst og vest. Faktisk tror jeg mesteparten av den lille kritikken som fortsatt kommer mot Bradley, kommer fra Stabæk-fansens egne rekker.

Dessverre for vår del betyr det at han også nevnes titt og ofte i sammenheng med andre klubber. Jeg tviler sterkt på at han havner i Molde – for hva har de egentlig å lokke med for øyeblikket? Champions League-fuglen har fløyet, det er flust av spillere på utgående kontrakter, og Molde by har ikke stort annet å tilby enn naturskjønne omgivelser.

Tror Bob forsvinner

Ingen andre norske klubber er spesielt aktuelle for Bob heller – den eneste klubben som har noe bedre sportslig å tilby for øyeblikket, er Rosenborg, og de virker godt fornøyd med Kåre Ingebrigtsen. Så da er det et annet sted markedet til Bob ligger – i resten av Norden, samt kanskje i land som Belgia og Nederland. Vi kan gjerne håpe at han blir en sesong til, men trolig leder han Stabæk i siste kamp denne høsten. Jeg håper den kampen blir på Ullevaal, i vått og kaldt høstvær. Vi avslutter sesongen med cuppokalen løftet over Messi Skjønsbergs hode. En verdig avslutning på en helt enestående periode i Stabæks historie.

Det som er litt pussig, er at det ikke er flere som spekulerer i hva som kan skje når Bob-æraen er over. I Stabæk Support tenker mange på juniortreneren Toni Ordinas som en naturlig etterfølger. Noen har også tenkt på Geir Bakke, men hans prestasjoner i Sarpsborg 08 i år har ikke vært overbevisende.

Nei takk til Skullerud

MÅTTE GÅ: Tor Ole Skullerud fikk sparken i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sist, men ikke minst, har en del medier funnet på å spekulere i at Tor Ole Skullerud kan overta Stabæk, trolig fordi de har satt seg fast på at han har hus i Bærum. Jeg kan si at det blir litt som å påstå at Norges neste statsminister heter Per Sandberg. Jeg verken håper eller tror at Stabæk noen gang ansetter en såpass fantasiløs, kjedelig og unyttig trener. Skullerud hadde for øvrig hus i Bærum i mange år før han trente Molde, fordi han trente Bærum Sportsklubb i mange år. Jeg tror heller ikke de gulkledde på Kadda jakter på signaturen hans for tiden.Det mangler fortsatt noen måneder før vi kan skrive 2016. Det blir et usedvanlig spennende år på mange måter – jeg skal skrive bacheloroppgave, Brasil skal arrangere OL, Frankrike skal arrangere EM, erstatteren til Barack Obama skal velges, og mye mer. For øyeblikket er likevel et av spørsmålene som står høyest i hodet mitt «hvem skal trene Stabæk i 2016?» Uansett om det blir Bob Bradley eller noen andre, føler jeg meg trygg på at klubbledelsen kan sikre oss i Stabæk Support mange flere morsomme kvelder på Nadderud neste år.