Langrennsløper Anders Aukland (40) må belage seg på å bruke rulleskiene til mer enn bare trening de neste åtte månedene, etter at han i slutten av juni ble stoppet i 144 km/t i en 90-sone i Gudbrandsdalen.

Det er bare å legge seg flat. Jeg tråkket litt for hardt på gassen. Det er rett og slett idiotisk av meg , sier Aukland til aftenposten.no.

Torsdag må han møte i Follo tingrett.

Ifølge tingretten har politiet begjært at førerkortet inndras i åtte måneder, og at Aukland i tillegg skal gjennomføre 36 timer samfunnstjeneste .

Mener rulleskibrukere har et ekstra ansvar

Trafikksikkerhet for rulleskiløpere ble mye diskutert på tampen av langrennssesongen, og i mai ble langrennsløper Kristin Størmer Steira påkjørt under en treningsøkt. Som aktiv langrennsutøver har Aukland et sterkt engasjement for temaet.

— Som rulleskiløper er jeg i trafikken daglig, og vet hvor lite som skal til før ting går galt og hvor store konsekvensene blir, sier veteranen.

- Bør langrennsløpere ta ekstra ansvar i trafikken?

— Det er helt klart.

For kort siden ble også langrennsprofil Odd-Bjørn Hjelmeset fratatt førerkortet i et halvt år , etter å ha blitt stoppet i 131 km/t i 100-sonen.

Vedtok straffen på stedet

Aukland kunne tidligere i år juble etter å ha forsvart tittelen i Birkebeinerrennet, men langløpseksperten har ingen planer om å forsvare førerkortet i tingretten.

— Nei, jeg vedtok boten på stedet, sier Aukland som får endelig dom i tilståelsessaken torsdag.

- Hvem står for kjøringen i Team Xtra Personell nå?

— Vi er heldigvis en god gjeng her, og så har jeg en fantastisk kone som hjelper meg. Så det skal nok gå bra.

Utover det bruker jeg rulleskiene for å komme meg rundt , sier Aukland.