Tottenham, ledet av argentineren Mauricio Pochettino, imponerte i Premier League forrige sesong. Laget var lenge med i gullkampen og endte på en tredjeplass.

Nå er lagets stjernegalleri på plass til Oslo, og det er ingen smågutter de møter på Ullevaal Stadion fredag kveld, men snarere Inter, gigantklubben fra italienske Milano.

Oppgjøret er i utgangspunktet en stjernespekket duell, og det er første gang to utenlandske storlag møtes til kamp på norsk jord.

Inter har varslet at de stiller sitt beste lag. Her er to av klubbens stjerner, Mauro Icardi (til venstre) og Ivan Perisic. Foto: AP

Likevel ser ikke kampen ut til å begeistre Oslo-folk spesielt mye. Med få timer til kampstart håper arrangøren å nå 15.000 tilskuere. Det innebærer i så fall at rundt 13.000 seter vil stå tomme når storlagene går ut på gressmatten.Dermed er det heller ikke god butikk for arrangørselskapet Sport Executive. Det bekrefter styreleder Dag Fodstad overfor Aftenposten.

— Vi er avhengige av dagens salg for å «break even». Så dette blir ikke et overskuddsforetak av dimensjoner, sier Fodstad, som anslår at de må selge rundt 15.000 billetter for å ikke gå i minus.

Rundt klokken 12.00 fredag, fem timer før kampstart, anslår han at 12.000 billetter er solgt.

I vår guide til Norway Cup,er Tottenham-Inter trukket frem som ett av ti tips til en perfekt uke i hovedstaden. Les de ni andre tipsene her.

Håper på 20.000

Dagens Næringsliv omtalte den lunkne interessen for treningskampen torsdag. Da stilte trenerprofilen Tom Nordlie spørsmål ved om markedsføringen rundt kampen har vært god nok.

Fodstad i Sport Executive innrømmer at selskapet er skuffet over interessen.

— Inter og Tottenham er begge topplag, og de stiller begge med toppet lag, siden det er siste oppkjøringskamp. Vi hadde håpet å passere 20.000. Han forteller videre at det er hans selskap som tar regningen. Vålerenga Fotball Bredde, som er teknisk arrangør fredag, går ikke skadelidende ut av prosjektet.

Offentliggjort i juni

Vidar Edell er leder i Tottenhams Venner, London-klubbens norske supporterklubb. Han er ikke overrasket over at det blir såpass mange tomme seter på Ullevaal Stadion.

Han trekker blant annet frem at kampen ble annonsert i slutten av juni, da mange trolig allerede hadde lagt sommerplanene, som lite gunstig.

Dette er Fodstad enig i.

— Men det var dessverre ikke mulig å få på plass før. Sånn er det bare. Det skal forhandles frem avtaler med klubbene, og sportsdirektører, managere og klubbledelsene skal ha sitt ord med i laget. Vi kunne valgt å droppe å arrangere kamp i Oslo i år, men vi valgte å kjøre på. Nå får vi gjøre maks ut av det, sier han.

FIKK DU MED DEG DETTE? I fjor fortalte Harry Kane at han drømmer om å lykkes i en annen idrett.

Supporterne forsvarer prisen

Overfor Dagens Nærlingsliv argumenterte Tottenham-keeper Erik Thorstvedt at kampbillettene, som koster mellom 600 og 900 kroner pr. stykk, er i dyreste laget.

De to lagenes norske supporterklubber opplever imidlertid ikke prisene som et problem.

Erik Thorstvedt har reagert på prisene på Tottenham-Inter-billettene. Foto: Digitalsport

— For våre medlemmer betyr nok ikke en hundrelapp eller to noe særlig. Ingen av våre medlemmer har sagt at de ikke kommer på grunn av prisen. For de som ikke har forkjærlighet for ett av lagene, vil nok økonomien spille mer inn, sier Vidar Edell i Tottenhams Venner, som har hjulpet arrangøren med å skape blest rundt kampen i supporterkretser.President i Inter Club Norvegia, Daniel Larsson, er enig.

— For oss supportere så har vel ikke prisen på kampbillettene så mye å si. Det er en drøm at laget ditt tar turen til Norge. Men for en familie på fire som har lyst til å se god fotball, så kan vel billettpriser alltid diskuteres, sier Larsson.

Til sammenligning selges ståbilletter på Viking stadion til Viking-Arsenal fredag for 400 kroner, et sete på en av kortsidene 545, mens en billett på en av langsidene koster 745 kroner. Denne kampen var så godt som utsolgt ved 13-tiden.

Lover flere showkamper

Selv om supporterlederne ikke reagerer på prisene, har ikke arrangøren lyktes med å trekke til seg nok tilskuere til fredagens storoppgjør.

Dag Fodstad i Sport Executive risikerer dermed et underskudd, men han avviser at dette kan påvirke appetitten for fremtidige arrangementer i Norge.

— Vi har etablert selskapet for å jobbe med toppfotballarrangementer og andre idrettsarrangementer. Vi tenker ikke annerledes nå. Det er alltid mange parametere å ta inn. Vi må alltid gjøre fornuftige analyser, sier Fodstad.

Han minner samtidig om at kampen mellom Viking og Arsenal i Stavanger fredag kveld er utsolgt. Den kampen sparkes i gang 20.30, mens Inter-Tottenham starter 17.00.