— Jeg føler meg strålende. Det er en fantastisk følelse og en stor ære. Et av de største øyeblikkene i mitt liv, sier Jürgen Klopp i sitt første intervju som Liverpool-trener, på klubbens egen tv-kanal.

Sent torsdag kveld ble ryktene som har gått i mange dager endelig bekreftet. Jürgen Klopp er Liverpools nye manager.

Hvem er Jürgen Klopp:

— Det beste som kunne ha hendt

— Jeg elsker fotball. Og intensiteten i fotballen i Liverpool tiltrekker meg. Jeg har alltid ønsket å jobbe i England, og Liverpool var alltid førstevalget, og nå har jeg fått muligheten. Det er det beste som kunne ha hendt, sier Klopp i intervjuet.

Etter at Brendan Rodgers måtte gå etter uavgjort mot Everton i helga, ble det tidlig klart at Klopp var en het kandidat til å ta over. Utover i uka ble det bare et spørsmål om når Klopp ville bli bekreftet som klubbens nye trener.

Klopp har hatt stor suksess som trener i Borussia Dortmund, hvor han blant annet har to seriemesterskap, samt en finale i Champions League å vise til.

— Ferie i fire måneder er mer enn nok

Nå gleder 48-åringen seg til å lede laget sitt foran et fullsatt Anfield.

— Engelsken min er ikke god nok til å uttrykke dette, men jeg gleder meg veldig. Jeg har lyst å se det, lyste å lukte det, lyst å føle det. Da jeg kom hit med Dortmund var det fantastisk. Dette er det mest spesielle stedet i fotballverden, sier Liverpools nye trener.

For den nye Liverpool-sjefen har alltid hatt et tett forhold til supporterne i de klubbene han har vært i.

— Vi må underholde dem. Vi må gjøre livene deres bedre. Vi redder ikke liv, vi er ikke leger. Vår jobb er at folk skal kunne glemme problemene sine for 90 minutter, sier Klopp, som nå var klar for å ta over en ny klubb.

— Nå har jeg hatt ferie i fire måneder, og det er mer enn nok, sier Klopp.

Liverpools administrerende direktør, Ian Ayre, er naturligvis strålende fornøyd med å ha sikret seg tyskeren.

— Da vi skulle finne en erstatter for Brendan måtte vi finne en som oppfylte alle vår krav. Jürgens navn dukket tidlig opp, og jeg er glad for at vi nå har sikret oss ham, sier Ayre til klubbens egen kanal.

Liverpool har startet sesongen med tre seiere fra de første åtte kampene, og ligger på 10. plass i Premier League.