Både Napoli og Fiorentina er klare for semifinale i europaligaen. Det ble klart etter at de slo ut henholdsvis Wolfsburg og Dynamo Kiev torsdag.

I Napoli var det aldri noen tvil om avansementet. Med 4-1-seier i første kamp i Tyskland, hadde trener Rafael Benítez og hans mannskap full kontroll i returoppgjøret på eget gress. Når i tillegg José Callejón sørget for 1-0-ledelse kort tid ut i annen omgang, var all tvil feid av banen.

Dries Mertens la på til 2-0 en drøy time ut i kampen, før Wolfsburg fikk to trøstemål ved Timm Klose og Ivan Perisic. Sammenlagt vant Napoli 6-3. Danske Nicklas Bendtner startet kampen for Wolfsburg, men fant ikke veien til nettmaskene.

Italiensk duell

For Fiorentinas del ble det en langt mer spennende torsdagskveld. Firenze-laget hadde med seg et viktig bortemål fra 1-1-kampen i det første oppgjøret mot Dynamo Kiev.

Dermed ville de være sikret avansement så lenge de holdt nullen. Semifinalesjansene ble langt bedre da gjestenes Jeremain Lens pådro seg sitt annet gule kort like før pause. Kun tre minutter senere sendte Mario Gómez italienerne i ledelsen.

På overtid fastsatte Juan Vargas sluttresultatet til 2-0 (3-1 sammenlagt). Dermed er to italienske lag klare for semifinale i europaligaen.

Napoli og Fiorentina kjemper også en knallhard kamp om spill i neste års europaliga i hjemlig serie. Kun fire poeng skiller de to lagene som ligger på henholdsvis 4.— og 6.-plass. De skilles av Sampdoria som ligger poenget foran Fiorentina.

Sene mål

I Ukraina sørget et sent mål av Jevgenij Sjakhov for avansement for Dnipro på bekostning av Club Brugge. Etter 0-0 i første kamp i Belgia, var ett mål nok for å ta seg videre til semifinalen for ukrainerne.

Den regjerende mesteren Sevilla ble presset hardt av Zenit St. Petersburg i kvartfinalen i europaligaen. Oppgjøret endte 2-2, og spanjolene vant 4-3 sammenlagt.

Sevilla hadde et greit utgangspunkt foran returmøtet i russiske St. Petersburg. I det første møtet i kvartfinalen vant spanjolene 2-1. På bortebane torsdag sørget en drømmestart og effektivitet for avansement etter å ha hatt problemer i store deler av oppgjøret.

Etter kun seks minutter fikk spanjolene straffespark, og Sevillas toppscorer Carlos Bacca sikret et viktig bortemål fra krittmerket.

Klubben holdt ledelsen ut første omgang, og det så lenge vanskelig ut for det russiske laget å komme tilbake. Men Sevilla-målvakt Beto inviterte Zenit inn i kampen igjen.

Kløne

Den portugisiske burvokteren klønet det til på enkelt skudd etter 48 minutter. Keeperen mistet ballen rett i beina på Salomón Rondón, som satte inn 1-1. Etter 71 minutter kom Beto igjen i fokus. Hulk utnyttet at portugiseren sto langt ute og klinte til fra 45 meter. Dermed gikk det mot ekstraomganger.

Den russiske serielederen tok fullstendig over etter å ha tatt ledelsen, men plutselig begynte Beto å storspille og var med på å redde Sevillas avansement. Da russerne trykket på, bød muligheten seg på kontring for gjestene.

Plutselig stormet de fremover og kom fire mot fire. Kévin Gameiro fikk til slutt ballen i St. Petersburgs 16-meter, og banket ballen kontant i motsatt hjørne.

Unai Emerys mannskap har fortsatt muligheten til å forsvare triumfen fra forrige sesong om de tar seg hele veien til finalen. Klubben unngikk tap for 13. kamp på rad.

Semifinalene i europa- og mesterligaen trekkes fredag. (©NTB)