Tirsdag møtes de to playmakerne i mesterligaens helspanske kvartfinale.

Barcelonas enorme erfaring i turneringen gjør dem til en knapp favoritt, men Diego Simeones Atlético har fortsatt sjansen til å vinne en fantastisk dobbel, mesterligaen og den hjemlige serien.

Med sju kamper igjen å spille topper Atlético tabellen, poenget foran Barca og tre foran byrival Real Madrid.

— Han har alt

Ved siden av Diego Costa på topp har midtbanespiller Koke vært en åpenbaring for Atlético i årets La Liga.

Playmakeren står med 13 målgivende pasninger og topper med det statistikken i serien foran Barcas Cesc Fàbregas.

Xavi. Foto: NTB Scanpix

Xavi er svært begeistret for midtbanespilleren og ser på ham som sin naturlige arvtaker på landslaget.— Koke er en fantastisk spiller. Han har alt, både talentmessig og fysisk. Han er en spiller som presterer nå og som vil gjøre det i mange år, sier Xavi.

Koke ventes å få plass i sommerens VM-tropp sammen med Xavi i det som sannsynligvis blir Barcelona-spillerens siste landslagsoppdrag.

Debuterte i fjor

34-åringen sier rollen som midtbanesjef er i gode hender med Koke.

— Han er utpekt som dirigenten i Spanias orkester de neste ti årene. Jeg har en forkjærlighet for ham siden vi spiller i samme posisjon. Jeg synes også han er en ekstraordinær spiller.

Koke debuterte for det spanske landslaget i august i fjor. Xavi har vært med helt siden 2000 og har spilt hele 130 landskamper.

Mens Barcelona har vunnet trofeer på rad og rekke de siste årene, har Atlético akkurat fått smaken på suksess igjen etter at Simeone tok over i 2011. En ligaseier vil i tilfelle være klubbens første på 18 år, mens de aldri har vunnet mesterligaen.

Det nærmeste de har vært var finaletapet for Bayern München i den gamle europacupen for ganske nøyaktig 40 år siden.

(©NTB)

JAKTEN PÅ NORGES BESTE TRENER

Se vår nye TV-serie her