Anders Trondsen under kampen mot Portugal søndag. Anders Trondsen under kampen mot Portugal søndag. Foto: NTB Scanpix

Debutant Trondsen tilbake til U21

Anders Trondsen spilte seg solid opp etter en rufsete start i A-landslagsdebuten. — Jeg håper dette ikke er den siste sjansen, sier Trondsen etter 0-3-tapet mot Portugal.

Sarpsborg 08-spilleren fikk trøbbel fra start, akkurat som resten av det norske laget, men hevet seg utover i kampen. En strøken pasning var nær å gi meddebutant Veton Berisha scoring etter pause.

— Det var selvfølgelig veldig moro å få debuten. Jeg kan egentlig ikke beskrive det. Det var litt av en opplevelse, sier Trondsen.

Ingen nerver

21-åringen ble hasteinnkalt til møtet med Portugal for å løse Per-Mathias Høgmos akutte backkrise. Innkallelsen kom faktisk så sent at Trondsen bare så vidt kom seg med flyet fra Gardermoen sist onsdag.

— Jeg er egentlig god til å håndtere nervene. Da jeg gikk inn på matta var alt av nerver og sånt glemt. Da tenker jeg ikke så mye mer enn at jeg skal spille. Det er moro å spille fotball. Selv om det ble 0-3 i dag, føler jeg at vi kunne ha scoret et par mål vi også, sier Trondsen.

Han gjorde det enkelt i første omgang, men hadde langt flere bidrag utover i kampen. Temposterk som han er, viste Trondsen at det ikke er på farten han vil bli avslørt om han får flere sjanser.

Mot Island onsdag er imidlertid IFK Göteborg-backen Haitam Aleesami spilleklar.

— Planen er at vi fra U21-laget skal spille mot Bulgaria for nettopp U21-landslaget, sier Trondsen.

Fem debutanter

Dermed tyder det på at det ikke blir flere A-landskamper i denne omgang for lillehamringen.

— Men dette ga mersmak. Jeg håper dette ikke er den siste sjansen, sier den tidligere Stabæk-spilleren.

— Jeg føler at jeg gjorde god innsats, men det er ikke opp til meg å ta det videre. Jeg synes selv jeg ikke gjorde meg bort i alle fall, sier Trondsen.

I Sarpsborg spiller han på midtbanen. Backrollen er ikke den han liker best. I sin tid var det nettopp derfor han forlot Stabæk.

I tillegg til Trondsen og Berisha, fikk også Iver Fossum, Alexander Sørloth og Niklas Gunnarsson debuten i tremålstapet mot Portugal.

(©NTB)