Klepp — Vålerenga 3-1

Bare etter syv minutter av kampen mellom Klepp og Vålerenga viste 16 år gamle Andrea Norheim seg frem. Da var hun frempå med et skudd som det suste etter. Resten av kampen var hun stadig en trussel foran Vålerengas mål, og etter 73 minutter fikk hun lønn fra strevet da hun økte til 3-0 for Klepp.

Glad

– Det var veldig kjekt å score i debuten. Jeg tenkte jo på at det hadde vært kjekt om det skjedde, men jeg hadde ikke blitt sur om jeg ikke scoret. Nå er jeg bare glad for at det skjedde, forteller Norheim.

Klepp dominerte første omgang, og Vålerenga kom knapt til en halvsjanse. Høyt press og balltempo gjorde at Vålerenga knapt fikk tid til å omstille seg. Bortelaget hang etter, noe som ga Klepp flere gode sjanser. Etter 14. minutter var nemlig Klepp frempå igjen da Hege Hansen ble slått ut på tuppen av 16 meter og en vågal Guro Pedersen i Vålerenga-buret kom ut og taklet henne. Målvakten fikk gult kort for forseelsen, og fra frisparket fikk Klepp en corner. På corneren fikk Gry Tofte Ims fritt spillerom, og som flere ganger før i hennes karriere ruvet hun høyt i feltet og fikk headet inn ledelsen for Klepp.

Ga seg ikke

Klepp-jentene ga seg ikke og fortsatte å sende varskoskudd mot Vålerengas mål. Først ved Tofte Ims, så med Hansen som flikket ballen med utsiden av foten i stolpen. Så etter 25. minutt fikk Klepp uttelling da Therese Sessy Åsland fyrte av et skudd som Pedersen ikke hadde sjans på. Klepp fortsatte å male på og nok en gang var Pedersen frempå og felte Hansen i feltet. Dommer pekte på straffemerket, men Pedersen fikk hverken gult eller rødt kort, til tross for at hun var bakerste og fratok Hansen en klar scoringssjanse. Fra straffemerket klarte derimot ikke Tofte Ims å øke ledelsen, og dermed gikk Klepp til pause med 2-0-ledelse.

Etter hvilen var Vålerenga mer med og la et lite press på Klepp. Hjemmelaget begynte litt nølende og fikk rydde opp angrep etter angrep mot et Vålerenga som jaktet scoring. Men Klepp trengte ikke lang tid på å få litt orden på spillet sitt igjen og begynte nok en gang å kjøre på mot Vålerengas mål.

Norheim-scoring

Like før slutt var det altså Norheim som skulle øke ledelsen for Klepp og med bare 17.minutter igjen av kampen var seieren sikret for Klepp. Vålerenga fikk derimot straffe i det 90. spilleminutt og reduserte da til 3-1 like før fulltid.

Tre poeng i åpningskampen var derimot akkurat det Klepp trengte. Nå venter en landslagspause på to uker før Arna-Bjørnar står på motsatt banehalvdel. Det gleder Hansen seg til.

– Det blir litt spesielt, men nå spilte vi mot dem i Vestlandshallen og det gikk greit. Men det er det å komme på Arna Idrettspark, så det blir litt spesielt. Men nå skal vi ta med oss denne godfølelsen videre og trene godt i to uker.

Sammen med Norheim kan de fort bli et glimrende spisspar for Klepp. Til tross for spissenes unge alder viste de mot Vålerenga at de er en stadig trussel foran motstandernes mål.

- Kombinerer godt

– Jeg og Hege fungerer godt sammen på topp. Jeg liker å møte, vende opp og ta med meg ball mens hun liker å få ball i bakrom, så det er en veldig fin kombinasjon, forteller Norheim.

Etter seieren håper de begge på en bedre sesong for Klepp i 2015 enn 2014. – Det er utrolig viktig å få denne seieren. Nå er det to uker til neste seriekamp, så det er stor forskjell på tap og seier. Nå har vi en god følelse, skal kose oss litt og endelig får vi litt påskeferie også. Det skal nytes og så skal vi stå på videre, for jeg er sikker på at vi kommer til å bite godt fra oss i år, sier en smilende Hansen.

Kampfakta:

Klepp - Vålerenga 3-1

Pause: 2-0

Mål: 1-0 Gry Tofte Ims (15.), 2-0 Therese Sessy Åsland (25.), 3-0 Andrea Norheim (73.), 3-1 Tina Wulff Eikeland (90.)

Gult kort: Guro Pedersen, Vålerenga, Silje Thorsen, Klepp