Jeg synes det er synd at kampen skal spilles ute, sier han til Aftenposten Aften.

Meteorologisk Institutt melder ned mot åtte minusgrader når dommeren i kveld blåser i gang Royal League-oppgjøret på Ullevaal.

— Jeg hadde helst sett at den hadde blitt spilt i Vallhall. Ikke bare for oss som er utpå banen sin del, men også av hensyn til publikum, sier Hovi.

Følger reglene

Han får støtte av Lars Bohinen, Vålerengas sportslige administrator.

— Jeg er enig med Tom Henning i dette. Denne kampen burde og kunne vært spilt innendørs. Det hadde gitt en bedre ramme, mer spenning og finere TV-bilder, sier han.

— Men nå er det sånn at man må følge reglene. De sier at vi skal spille utendørs så sant det er mulig, sier Bohinen.

— Hvordan er det å spille fotball i minus ti?

— Hvis spillerne Bayern München og i Manchester United klarer det, så skal det vel gå greit for oss også. Men dette handler i første rekke om komforten for tilskuerne.

Gode forhold

Vålerenga hadde i går ikke bedt om å få flyttet kampen. Den søknaden blir imidlertid avslått av ledelsen i Royal League hvis den kommer.

— Kulde er ikke god nok grunn til å slippe å spille utendørs. Undervarmen på Ullevaal har stått på i flere uker, så jeg kan ikke skjønne at det ikke skal være gode forhold, sier Boye Skistad i Norsk Toppfotball.

— Men ville det ikke vært best for publikum om den ble flyttet til Vallhall?

— Det tar vi ikke hensyn til. Kriteriene vi vurderer ut fra, er hentet fra UEFA-reglementet. De ville ikke godtatt å flytte innendørs når forholdene på Ullevaal er som nå, svarer han.

Det var i går ettermiddag solgt drøye to tusen billetter til den siste kampen i det innledende gruppespillet. Billettansvarlig Frode Veie håper i beste fall på fem tusen tilskuere, men innser at det kan bli vanskelig.

— Kulden, tidspunktet og det at vi allerede er videre til mellomspillet, er årsaken til at vi ikke har solgt flere billetter, sier Veie - som likevel er enig i at kampen spilles utendørs.

Satser offensivt. Esbjerg kjemper mot Rosenborg om den siste ledige plassen i mellomspillet fra gruppe 1. De må ha poeng mot et skaderammet Vålerenga. Men Kjetil Rekdal er innstilt på at de likevel skal få det vanskelig.

— Prestasjonen betyr mer enn resultatet. Vi håper å ta et steg videre offensivt i denne kampen. Det er der vi har mest å gå på, sier Vålerenga-treneren.

Sannsynlig VIF-lag:

Øyvind Bolthof - David Brocken, André Muri, Amund Skiri, Tom Henning Hovi - Morten Berre, Stefan Ishizaki, Ardian Gashi, Freddy dos Santos - Steffen Iversen og Daniel Fredheim Holm.