Patrick Thoresens SKA Petersburg tok en knallsterk 4-2-seier i den første finalenkampen i KHL-sluttspillet lørdag. På borteis herjet de med Ak Bars Kazan.

Artemy Panarim åpnet scoringsballet for gjestene mot slutten av første periode.

Få sekunder ut i andre periode doblet Patrick Thoresen for gjestene. Nordmannens scoring var av det flotte slaget. 31-åringen mottok pucken i stor fart, fintet bort flere motstandere og smalt den i mål bak svenske Anders Nilsson.

Evgenji Dadonov la på til 0-3 minutter etterpå.

I siste periode økte gjestene fra vest til 0-4. Vadim Shipachyov satte pucken i mål. Ti minutter før full tid reduserte Justin Avezedo til 1-4. Hjemmelaget reduserte nok en gang, til 2-4. Stephan Zakharchuk scoret tre minutter før full tid.

Ak Bars vant den østre avdelingen i grunnspillet klart. SKA St. Petersburg måtte ta til takke med en 2. plass i vest, bak suveren CSKA Moskva. I avdelingsfinalen møttes de to beste lagene i vest. Thoresens St. Petersburg sjokkerte storfavoritten. De lå under 0-3 i kamper, men vant de fire siste og tok seg til finaleserien.

Lagene spiller best av syv kamper. Neste kamp går i Kazan på mandag, før det er klart for to kamper i St. Petersburg.