Det er Cristiano Ronaldo som er Portugals ubestridte superstjerne. Men i dette EM har han fått konkurranse av 18-årige Renato Sanches, som til tider har herjet på midtbanen. Unggutten satte også den avgjørende scoringen som sendte Portugal til semifinalen som spilles i kveld.

Kommentar:

Den oppladningen kommer ikke uten skjær i sjøen. Nå rettes det nemlig knallharde beskyldninger mot Sanches om at han lyver på alderen.

Det er Guy Roux, som har vært manager for Auxerre og Lens, som retter de knallharde beskyldningene mot portugiseren.

— Han sier at han er 18 år gammel, men jeg mener vi må se på fortiden hans. Fødselsdatoen hans ble satt flere år etter at han ble født, så den registrerte datoen er ikke korrekt. Jeg kan forsikre dere om at han er 23 eller 24, sier Guy Roux overfor Dolce Sport.

- Han er 23 eller 24

Sanches har hatt en stor sesong i Benfica, noe som gjorde at Bayern München viste interesse - og kjøpte ham. Nå går han mot sin største kveld i karrieren når Wales venter på motsatt banehalvdel i EMs semifinale. Men så kom altså beskyldningene også.

Ifølge spanske AS har den portugisiske avisen Jornal de Noticias undersøkt saken, og funnet ut at Sanches' fødselsdato ble satt først i 2002 - til tross for at han er født i 1997. Det er bruddet mellom foreldrene som skal være grunnen til at det ble gjort såpass sent.

Men det er ikke første gang Sanches har blitt anklaget for å lyve på alderen. Også presidenten i Sporting Lisboa - Bruno de Carvalho - har rettet beskyldninger mot unggutten. I den sammenheng bør det dog nevnes at Sporting og Benfica er erkerivaler.

Les også:

Slik besvarte Sanches beskyldningene da:

— Jeg er vokst opp i Portugal, og har vært i Benfica i ti år. Hvordan kan jeg være 25? Det finnes ingen logikk i beskyldningene.

LAGKAMERATER: Cristiano Ronaldo og Renato Sanches. Foto: AP

Ikke første gang

Disse «alderstvistene» er ikke nye i internasjonal fotball.

Newcastle-spiller Chancel Mbemba Mangulu har blitt beskyldt for å lyve på alderen. Han skulle angivelig ha fire forskjellige bursdager — noe som fikk FIFA til å etterforske saken. Det skriver CNN.

Også Bari-spiller Joseph Minala har blitt anklaget for å lyve på alderen. Og ganske grovt, sådan. Minala, som signerte for Bari i 2014, var den gang nettopp fylt 18 - men ble anklaget for å være 42 (!).

— Sannheten er at jeg er 18 år gammel. Noen har funnet opp denne historien. Men jeg blir ikke ydmyket av noe som ikke er sant, sa Minala den gang ifølge Daily Mail.