Da Ruud hadde matchball satt Roger Federer på benken og klappet og lo for lagkameraten. Ruud satte den.

– Det var nervepirrende å starte kampen med full arena og de andre spillerne på benken. Vi gjorde begge feil, men sånn er det når du er nervøs, sier Ruud til arenaspeakeren.

– Det var litt frem og tilbake. Men det var utrolig å spille foran publikum her og den benken der, sier Ruud til arrangøren etter kampen og viser til Team Europa.

Laver Cup er Europa mot verden. Kampene spilles best av tre sett. Ved 1–1 etter to sett, går det direkte til tiebreak og først til 10 poeng i tredje sett.

Turneringen vises på Eurosport og Discovery+.

Tennisverden venter på kveldens kamp med Federer i double sammen Rafael Nadal i Laver Cup. Det er Federers siste tenniskamp på toppnivå. Mens han teller ned, er verdenstoer Casper Ruud førstemann ut for Team Europa på hard courten i London.

– Det blir nok noen tårer når Roger skal ut å spille sin siste kamp. En av de største utøverne, uansett sport, gjennom tidene. Publikum kommer til å ha det sitt livs opplevelse i kveld, sier Ruud til stadionspeaker om kveldens høydepunkt.

På benken på første rad satt mange av verdens aller største tennislegender og heiet frem sin lagkamerat, og de fikk se 23-åringen fra Snarøya starte meget sterkt mot verdenslagets Jack Sock fra USA. Så ble det litt tyngre, Sock tok andre sett.

Kampen ble avgjort med tiebreak. Først til ti poeng, Sock tok kjapt ledelsen 3–0. Og da det ble drama reiste den europeiske benken seg i spenning. Ruud showet tilbake til 3–3.

– Kom igjen. Kom igjen, sa Nadal til Ruud.

Og på 4–3 til Ruud ble Stock frustrert og kastet racketen i bakken.

På 5–3 til Ruud klappet Nadal hardt og godt.

På 7–6 til Ruud reiste Federer seg, klappet, så på Ruud og ga klar beskjed: «Come on»!

MOTSTANDER: Jack Sock fra USA. Foto: ANDY RAIN / EPA

Roger Federer og Rafael Nadal smilte og klappet da ballene til Ruud satt. Stemningen var god på benken til Team Europa da Ruud spilte for et fullsatt O2 Arena i den engelske hovedstaden.

Team Europa: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Stefanos Tsitsipas, Andy Murray og Casper Ruud. (Matteo Berrettini skal spille singlekampen for Federer.) Kaptein: Björn Borg.

Team verden: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Frances Tiafoe og Jack Sock. Kaptein: John McEnroe.

KLAPPER FOR FEDERER: Lagene ble presentert før Casper Ruuds kamp, her er Europa fra venstre: Matteo Berrettini, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Andy Murray, Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer. Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Jack Sock er double-spesialist og møter Roger Federer og Rafael Nadal til en historisk doublekamp senere i kveld, når Federer spiller sin siste tenniskamp som toppspiller, og det altså sammen med Nadal. Sock skal spille sammen med Frances Tiafoe.

I nærmere 20 år har Federer dominert tennissporten sammen med Rafael Nadal, noen år senere meldte Novak Djokovic seg på, og de tre har til sammen eventyrlige 63 Grand Slam-titler.

– Jeg er glad for å gå først. Jeg er eldst. Jeg har prøvd hardt å komme tilbake, men dette er rett tidspunkt å gi seg, sier Federer på Eurosport foran kveldens kamp.

VERDENSENERE I 17 ÅR: Fra venstre Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer i O2 Arena fredag ettermiddag. Foto: John Walton / Pa Photos
  • Carlos Alcaraz er verdensener etter seieren over Casper Ruud i finalen i US Open. Han takket nei til Laver Cup fordi han trenger hvile.

  • Djokovic, Federer og Nadal har vært verdensener i til sammen 892 (!) uker. Det er mer enn 17 år. Djokovic: 373 uker. Federer: 310 uker. Nadal: 209 uker. I tillegg var Andy Murray 41 uker på verdenstoppen.