Danmark hadde få problemer hjemme mot Kasakhstan i Parken i København.

Jonas Wind satte danskenes første før Robert Grov ble tomålsscorer. Hans andre av det virkelig elegante slaget:

Christian Eriksen dro en drømmeassist opp av hatten da han med utsiden av foten klinket ballen mellom Kasakhstans høyreback og midtstopper og til Skov. Sistnevnte gjorde ingen feil foran gjestenes sisteskanse og sendte Danmark opp i 3–0-ledelse.

– Det er vidunderlig fotball. Det er eventyrfotball, utbrøt TV 2s kommentator Espen Ween.

TOMÅLSSCORER: Robert Skov scoret to ganger mot Kasakhstan i EM-kvalifiseringen. Foto: Liselotte Sabroe / EPA / NTB

Ti minutter senere reduserte kasakhstanerne til 1–3, men til liten nytte, selv om gjestene hadde en gigantsjanse til å redusere en gang til.

Danmark tok en oppskriftsmessig 3–1-seier og topper gruppe H sammen med Slovenia.

Det er både gode og dårlige nyheter for Norge.

Den gode er at Danmark med topp-to-plassering i gruppen sikrer seg direkte kvalifisering til EM. Den dårlige er at Slovenia gjør det samme.

Slovenerne slo nemlig Finland 3–0 tidligere lørdag og forverret Norges playoff-sjanser.

For det betyr at Finland slik det står seg nå står utenfor direkte kvalifisering. Finnene ligger foran Norge på Nations League-rankingen og vil med det oppta en plass til playoff – ekstrasjansen for å kvalifisere seg til EM.

– Dette betyr at playoff-mulighetene synker drastisk. Nå er Norge avhengig av stadig mer «om og men»-resultater for at dette skal løse seg, sa VGTV-kommentator og Nations League-ekspert Vegard Aulstad tidligere lørdag.

Danmark ligger også foran Norge på rankingen, og Norge vil være godt tjent med at danskene kvalifiserer seg direkte.

Slovenia og Danmark har like mange poeng i gruppe H, men Slovenia har bedre målforskjell. Lørdagens resultater gjør at de to har en luke på fire poeng ned til Finland på tredjeplass og Kasakhstan på fjerde når bare tre kamper gjenstår.