For etter rennet ble det klart at den tyske langrennssjef Peter Schlickenrieder er ferdig i Tour de Ski, etter at han brukte «ulovlig» metode for å fjerne snø under skiene til Victoria Carl underveis, det melder NRK.

Tyske Carl var rasende etter målpassering, hun brølte og kastet rundt seg, begge stavene gikk rett i snøen.

Underveis fikk hun hjelp av langrennssjefen. Peter Schlickenrieder hevdet sin uskyld og at han handlet mot bedre vitende. Han forklarte rett etter målgang at han ikke visste at det ikke var lov å legge ut en ski for å fjerne snø under skiene for løperne. Han legger til at Carl heller ikke var spesielt fornøyd med å «rense» skiene på den måten.

Andre utøvere skrapte skiene for snø på andre måter.

– Det var sykt frustrerende å skrape skiene, sier Jonna Sundling til VG.

Jessie Diggins leder fortsatt sammenalgt etter 3. plass torsdag, 44 sekunder foran Kerttu Niskanen og 52 sekunder foran Jonna Sundling. Heidi Weng er beste norske på 4. plass, 57 sekunder bak Diggins.

– Jeg fikk meg en smell, så jeg er glad for at jeg har en hviledag å komme meg på, sier Jessie Diggins til Viaplay. Amerikaneren er fortsatt i førersetet.

Snøen hadde lavet ned i Davos hele natten - og det snødde mye også under rennet.

Derfor ble det et kaosrenn der både Jessie Diggins og Linn Svahn måtte i bakken. Flere løpere måtte stoppe for å skrape skiene. Kerttu Niskanen vant foran Rosie Brennan. Diggins ble nummer tre etter voldsom kriging gjennom nesten en time og ett kvarter på 20 kilometer.

– Jeg stusser over at det ikke var bedre løypepatrulje - at det ikke var noen som gikk i løypa hele tiden, sier Hans Christer Holund i Viaplay-studio.

– Tour de Parodi, mener altså Svahn.

Hun fikk støtte av Maja Dahlqvist og Emma Ribom.

– Jeg har ikke opplevd lignende før, sier Linn Svahn til svenske medier.

Frida Karlsson mener langrennsløpere må tåle at det snør.

– Dette er sporten vår. Den er væravhengig. Det kan ikke alltid være minus fem og strålende sol. Dette har vi sett før, sier Karlsson til VG.

Karlsson tok seg god tid i pressesonen etter kaosrennet.

– Det er bare artig at det blir spesielle forhold når man ligger etter på touren, sier Karlsson og smiler.

De fire beste på resultatlisten gikk på festesmøring.

Sammenlagtleder Jessie Diggins falt etter bare seks minutters løp. Hun kom seg kjapt på beina, men det kunne virket som om hun hadde slått seg. Etter at hun kom til mål, holdt Diggins seg til hoften, som tydeligvis hadde fått seg en smell.

– Det var hardt for alle - og «tricky» med smøringen. Ingen visste hva de de skulle gjøre, sier Diggins til Viaplay.

Astrid Øyre Slind gikk på blanke ski, mens de andre norske gikk med festesmøring.

– Det var et show, jeg ville valgt samme taktikk igjen. Men det var veldig frustrerende uten løypepatrulje. Det hadde jeg ønsket meg, sier Slind etter å ha ligget helt først - men tapte terreng mot slutten og ble nummer 12.

Frida Karlsson ble beste løper på blanke ski. Hun ble nummer fem.

– Jeg angrer på at jeg gikk på blanke ski. Vi fleste var vel enig om det i etterkant. Jeg vet ikke hva som fikk meg til å gjøre det. Det er første gang, sier svensken til VG.

– Det var tøft, men likt for alle, mener Heidi Weng i intervju med VG.