– Det er kanskje litt stygt å si, men det var gutter mot menn utpå der i førsteomgangen, og vi taper kampen da, sier KRS-trener Thorbjørn Evjen til Fædrelandsvennen.

Kampen i Aqurama ble aldri spennende. og Kolstad kunne kontrollere inn til 31–25-seier etter å ha ledet stort til pause.

Kampen åpnet rotete for begge lag, med mye tekniske feil og skuddbom. Så tok Kolstad tak i det, og løp hjemmelaget i senk og avgjorde kampen i løpet av de 30 første minuttene.

– Hvis vi har en sånn inngang til kampen som i dag så kommer vi ikke til å slå noen lag. Vi har feil innstillingen når vi starter kampen og taper på det, sier svensken, som ble kåret til hjemmelagets beste spiller etter å ha satt syv baller i nettet.

Trønderne fremstod med en helt annen vilje og aggressivitet enn ett passivt KRS, som slet både bakover og fremover.

Til pause hadde bortelaget allerede drept spenningen og ledet 17-9. Særlig fra bakspillerposisjon fikk Kolstad herje. Gabriel Setterblom smalt inn seks før pause.

Trener Evjen er ikke nødvendigvis enig i at det var noe galt med innstillingen.

– Jeg tror det blir litt sånn fordi vi gjør feil på feil, og blir skuffet av det. Vi har spilt bra i det siste, og tror kanskje at det skal gå lettere enn det gjør. Men Kolstad er et mye bedre enn Bergen, Haslum og Sandefjord som vi har spilt mot, sier Evjen.

Løftet seg etter pause

Andre omgang åpnet langt bedre for KRS. Laget fikk opp intensiteten i forsvarsspillet og kom seg tidlig opp «kun» fem mål bak, etter flere gode redninger av Matija Spikic.

Men keeperen i den andre enden, Lars Eggen Rismark, var enda bedre, og vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre.

Nærmere enn fem mål kom KRS aldri.

Kolstad, som skal storsatse og som i følge NRK kommer til å signere Sander Sagosen i løpet av de neste dagene, kunne kontrollere inn kampen og vant til slutt 32–26.

– Vi vinner andreomgangen, og det er noe å ta med seg, sier Evjen.