29-åringen var lettere fortvilet etter den gigantiske sjansen han fikk i det 28. minutt. Da spilte han ballen litt for langt foran seg da han kom alene med Strømsgodset-keeper Viljar Myhre etter en perfekt stikker fra Veton Berisha. En drøyt minutt senere var Løkberg på løp igjen, og nå omsatte han den perfekte pasningen fra Joe Bell til mål. Alene med Myhra satte han ballen iskaldt til høyre for keeperen.

– Den første var irriterende. Det ble enklere andre gang, da rakk jeg ikke å tenke. Jeg var litt heldig og litt dyktig, sier Løkberg til VG.

For første gang i år holder Viking nullen.

– Det er en av de tøffeste bortekampene, selv om de nesten ikke skapte noe. I 2. omgang tok vi tak og da var det til tider klasseforskjell. Så blir det alltid farlig når du bare leder med et mål i fotball.

– Og nå er det bare ett poeng opp til Kristiansund?

– Hvis ikke vi går for medaljer nå så gjør vi det aldri. Vi jakter den medaljen så får vi telle opp i desember.

Viking er i dytten. Veton Berisha og Zlatko Tripic løp som gale hunder på topp og lot ikke Strømsgodset-forsvaret få arbeidsro et eneste sekund.

På midtbanen var både Bell - aldeles utmerket i dag - , Løkberg og Harald Nilsen Tangen påskrudd fra start.

Bom, bom, bom

Viking burde hatt både to, tre og fire mål tidlig i andre omgang. I tur og orden traff Rolf Daniel Vikstøl stolpen fra fem meter, Berisha skjøt i tverrligger og Sebastian Sebulonsen traff også tverrligger. Sjansebonanzaen kom i løpet av to minutter.

Strømsgodset måtte ta noen grep og satte inn Valdimar Ingimundarson og Fred Friday.

Det hjalp ikke så mye, for Viking fortsatte sitt kjør og skapte nye muligheter. Storscorer Veton Berisha hadde et par feite muligheter som han misbrukte.

Det ble mye Viking, men Tobias Fjeld Gulliksen hadde en brukbar mulighet til å utligne i 73. minutt. For engangs skyld var Viking uorganiserte, og Gulliksen fikk skutt på hel volley. Skuddet blåste over mål.

Lars Vilsviks skuddforsøk i 84. minutt var også bra, men det hadde Viking-keeper Arild Østbø kontroll på.

Strømsgodset sto med ett beskjedent hjemmetap før kveldens kamp.

Viking-spillerne valgte å ta bussen tilbake til Stavanger.

– Vi hadde valget mellom å hoppe rett i bussen, komme hjem i natt og få fri mandag eller ligge over og fly hjem midt på dagen. Da tar vi de timene med litt kortspill, litt Fotball Direkte og se målet på nytt, sier Kristoffer Løkberg.

I MÅL: Her har Kristoffer Løkberg akkurat sendt Viking i ledelsen. Så bar det bort til Viking-fansen for å feire. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB