Østbø gikk til Strømmen for å få spilletid på høyt nivå, noe Viking ikke kunne tilby så lenge Rune Almenning Jarstein er førstekeeper. Nå tyder alt på at Jarstein forsvinner til utlandet, mens Østbø har skrevet toårskontrakt med Viking. Det kan åpne veien for at Sandnes Ulfs benkesliter, Aslak Falch, blir ny Strømmen-keeper.

— Jeg kan anbefale Strømmen på det varmeste. Jeg har hatt en stor utvikling av å spille der, skryter Østbø.

— Vi har diskutert Aslak Falchs navn ved flere anledninger, og ser helt klart at han er interessant for oss, sier Strømmens sportslige leder, Espen Olsen til Aftenbladet.

Må ha bedre arena

Aslak Falch har varslet Sandnes Ulf om at han trenger mer tid til å tenke seg om før han svarer ja eller nei til klubbens nye kontraktsforslag. Falch har bare spilt en A-kamp denne sesongen, og er klar over at han må spille på en bedre arena enn 3. divisjon, der Sandnes Ulfs reservelag befinner seg. Sist uke spilte han fra start på det norske U21-landslaget som slo Makedonia i en EM-kvalifiseringskamp i Drammen, og trener Tor Ole Skullerud innrømmer at det er uheldig at de tre målvaktene i troppen, Eirik Holmen Johansen (Manchester City), Aslak Falch (Sandnes Ulf) og Christian Skoglund Sukke (Sarpsborg 08) ikke er førstevalg på sine klubblag.

Falch er diskutert

Strømmen er særdeles fornøyd med hva Arild Østbø har prestert under sin utlånsperiode for 1. divisjonsklubben fra Romerike.

— Arild har vært vår klart beste spiller denne sesongen og har sørget for mange ekstrapoeng i vår favør. Vi tror han returnerer til Viking som en bedre keeper. Han har utviklet seg både under vår keepertrener, i tillegg til treningene han har hatt sammen med Lillestrøm, sier Espen Olsen.

Strømmens andre målvakt er Martin Jørgensen. Han er på utgående kontrakt, og klubben vet ikke hvilke planer 27-åringen har videre.

— Det betyr at vi er på utkikk etter en ny keeper, og i den forbindelse har Aslaks Falchs navn kommet opp. Han er absolutt et interessant navn, sier Espen Olsen.

Også trener Gunnar Halle bekrefter at Falch kan være et navn for Strømmen:

— Vi har hatt stort utbytte av låneavtalen med Østbø, og Falch kan avgjort være en mulig erstatter. Vi får diskutere dette litt nærmere i løpet av høsten. En keeper trenger vi jo, sier Halle.

Anbefales

Arild Østbø sier han ikke vil ha noen problemer med å anbefale Strømmen for Falch:

— Hvis dette er interessant, kan jeg absolutt bifalle dette overfor Aslak. Jeg har hatt et veldig bra utbytte av å spille for denne klubben, sier Østbø til Aftenbladet.

Aslak Falch er helt ukjent med interessen fra Strømmen.

— Det er ikke noe jeg kjenner til, og derfor vil jeg heller ikke kommentere det før det eventuelt er mer konkret. Det er ingenting nytt rundt min situasjon. Nå konsentrerer jeg meg om Sandnes Ulf ut sesongen, og så får vi se, sier Falch.