Everton ligger på femteplass i Premier League — Shrewsbury ligger som nummer syv fra bunnen i 3. divisjon. Sagt på en annen måte ligger Shrewsbury 80 plasser bak Everton i det engelske ligasystemet. Det skulle være rått parti, men det ble det ikke. I stedet ble det Shrewsburys manager Kevin Radcliffe som fullførte den totale ydmykelsen av sine gamle klubbkamerater i Everton.

Ratcliffe regnes som én av Evertons mest betydningsfulle spillere gjennom tidende, og lørdag kunne han slippe jubelen uhemmet løs etter at Nigel Jemson scoret to ganger for hans "lille" Shrewsbury. Ledermålet kom syv minutter før pause på et nydelig frispark. Da hadde Evertons landslagskeeper Richard Wright allerede hindret Jemson i å score minst ett mål med sine praktredninger.

Snytt for straffe?

Det kunne sett langt verre ut for Everton. Rett etter pause var hele Shrewsbury i harnisk etter det de oppfattet som et klart straffespark i deres fordel. Luke Rodgers, som hadde vært ferlig frempå ved flere anledninger, ble klart lagt i bakken av Peter Clarke. Dommeren vinket det hele videre.

Evertons svenske innbytter Niclas Alexandersson så ut til å få Liverpool-laget tilbake i rett spor da han utlignet en halvtime før slutt, men den tidligere Nottingham Forest-spilleren Nigel Jemson ville det altså annerledes.

Snaut to minutter før full tid banket han inn vinnermålet som sendte Everton inn i mørket.

Evertons suksessmanager David Moyes var lagkaptein for Shrewsbury fra 1987 til 1990, men han fikk ikke noe hyggelig gjensyn med sin tidligere hjemmebane Gay Meadows. Shrewsbury er videre i FA-cupen - Everton er ute.