BASTIA: Mållinjen er passert for et halvt minutt siden. Flere av de store favorittene har deiset i bakken kun få kilometer tidligere. Feltet har dundret avgårde i 70 kilometer timen, og en buss har sperret mållinjen til få kilometer gjenstår og skapt kaos blant rytterne.

Kanskje ikke så rart at erkjennelsen til Lars Petter Nordhaug – etter at guttedrømmen om Tour de France-deltagelse akkurat er oppfylt – er:

— Det var ikke så veldig gøy, egentlig.

Lettet over å komme i mål

Når pulsen har roet seg 20 minutter senere, dusjen er unnagjort og energilagrene har fått sine første runder med påfyll, forteller Belkin-rytteren mer:

- Da jeg så 70 km/t på slettene tenkte jeg, ”jaja, nå er vi i Tour de France. Det er ikke ofte du leter etter et nytt gir, men så er det ikke noe nytt gir”.

Han unngikk så vidt det store veltet som dro med seg Mark Cavendish og Andre Greipel.

- Da var jeg veldig lettet, og bare glad for å komme til mål, sier Nordhaug.

På radiosambandet på laget snakker de bare nederlandsk, et språk Nordhaug bare forstår bruddstykker av. En av lagbussene sto fast under målseilet, og arrangørene klarte ikke å fjerne den før det bare gjensto minutter før rytterne kom.

— Jeg fikk med meg at mållinjen var flyttet frem tre kilometer, men da vi passerte trekilometersmerket hadde jeg fortsatt ikke fått med meg noen nye beskjeder. Men jeg tenkte ikke så mye etter krasjet, jeg var bare glad for å komme i mål.

Har gode bein

Han hadde imidlertid ikke fått med seg at det var en strandet buss som førte til kaoset, før de norske journalistene fortalte ham det ved lagbussen.

- Sinnssykt, utbryter han over den beskjeden.

Nå er Nordhaug klar for flere dramatiske etapper på Korsika, og både søndagens og mandagens skulle passe ham bedre enn åpningsetappen.

-Jeg føler meg i bra slag. Vi får se hvordan beina er. Det er mange friske bein i feltet, og det gjør det ekstra stressende. Det roer seg nok ikke før vi er ute i andre uka.

-Det kan godt være at jeg er i bra slag, men først må man klare å sitte foran når bakken starter, det blir en kamp i seg selv.

Trodde på norsk seier

Alexander Kristoff ble nummer to på åpningsetappen, bare slått av Marcel Kittel. Nordhaug trodde på norsk triumf da mållinjen nærmet seg.

- Da jeg så Cavendish og Greipel lå der, så var jeg sikker på at Alex skulle ta seieren. Jeg var i en stor gruppe litt bak, men vi hadde fått beskjed om at alle skulle få samme tid.