— Det er en helt fantastisk følelse å vinne her nede, og avansementet er kanskje det beste jeg har opplevd som trener. Vi har hatt trua og ventet på denne kampen lenge. At vi måtte spille en fantastisk kamp var vi klar over, men vi vinner fortjent alt i alt, sier Hødd-trener Lars Arne Nilsen.

- Guttene skal all mulig kreditt, de er 21 år i snitt. Det er så mange unge og spennende spillere her at det er helt fantastisk. Veldig artige å jobbe med, legger han til.

Haugesund stadion lurer fortsatt på hva som traff dem på lørdagskvelden. Sett bort fra den første muligheten til Haugesund etter kvarteret, tok Hødd initiativet og ledet sjansestatistikken kampen ut mot hjemmesterke og seiersvante haugalendinger.

- Vi viste mot Haugesund at vi er i stand til å slå hvem som helst, så det skal bli artig uansett hvem vi møter, sier tomålsscorer Pål André Helland.

Størst siden 1995

Årets cupeventyr er det største siden laget kom til semifinalen i 1995 (tap mot Rosenborg). Et utgangspunkt hvor forventningene var lave, og at laget hadde lite å tape, skapte grobunn for optimisme.

Meldingen før kamp var at Hødd skulle til Rogaland for å knuse Haugesund.

Og de holdt i stor grad ord, til stor glede for de rundt 40 tilreisende Hødd-tilhengerne som laget god cupstemning, og som i belønning fikk servert en skikkelig fest fra tribuneplass.

- Vi burde ledet 3–0 til pause, så det er ikke ufortjent heller, sier Michael Karlsen, som startet på benken, men som sikkert satte inn Hødds nest siste straffespark.

- Artig med Molde

Og det har han helt rett i. Da Pål André Helland på vakkert vis skjøt Hødd i ledelsen etter 32 minutter, startet en Hødd-periode som det luktet svidd av. Laget skapte tre gedigne sjanser ved Espen Standal (to) og Erik Sandal, men marginene var ikke på lag, og Haugesund svarte med å utligne på straffespark i siste minutt da Fredrik Klock felte Alexander Søderlund.

Etter hvilen presset Haugesund på, men Hødd forsvarte seg godt etter at Helland la på til 2-1 med strak vrist - og det ble med Nikola Djurdjics utligning før kampen gikk til straffesparkkonkurransen som Hødd gikk seirende ut av.

- Vi kan slå hvem som helst, men det kunne vært artig å få Molde på besøk. Det hadde blitt et flott lokaloppgjør, sier Lars Arne Nilsen om semifinalen.