Arna-Bjørnar – Stabæk 0-1

ARNA IDRETTSPARK (bt.no): Arna-Bjørnar har bare sluppet inn to mål på hjemmebane i årets sesong. Sammen med Kolbotn er de Norges beste hjemmelag, og har vunnet alle av de syv foregående hjemmekampene de har spilt. Slike tall gir selvtillit.

Arna-Bjørnar gikk ut i hundre og tok initiativet fra første spark på ballen. Det var ikke spilt mer enn fire minutter da hjemmelaget kombinerte nydelig på høyresiden før Hege Hansen ladet kanonen, og hamret ballen i tverrliggeren og ut. Kun få centimeter hindret hennes ellevte scoring for sesongen.

Ga fra seg kontrollen

Etter en frisk åpning av hjemmelaget spilte gjestene fra Bærum seg mer og mer inn i kampen. Bare fem minutter etter gigantsjansen til Hansen, tok Stabæk-spiss Melissa Bjånesøy ballen nydelig ned på brystet før hun nesten fikk avslutte alene med keeper. Heldigvis for rødtrøyene snek ballen seg utenfor stolpen.

Etter et massivt Stabæk press måtte hjemmelaget kapitulere etter elleve minutter. Etter et hardt innlegg kriget Cahtrine Dekkerhus til seg ballen, og etter mye frem og tilbake i feltet greide hun å overliste McNulty i Arna-buret. Avslutningen var ikke av det harde slaget, men var likevel nok til å sende gjestene opp i ledelsen.

Stressede bergensere

På de syv tidligere seirene på Arna Idtrettspark, har jentene til Morten Kalvenes en imponerende målforskjell på 31-2. Det tilsvarer 10,5 timer med fotball. Men likevel slet hjemmelaget med å knekke Stabæk-koden, og lot seg stresse av et offensivt og hardtarbeidende bortelag. Både Maria Brochmann og Lisa Naalsund hadde noen grove feilpasninger som fort kunne endt med farlige overganger.

Toppscoreren til bergenserne, Hege Hansen, har puttet ti mål denne sesongen, og var også farlig frempå i onsdagens topp-oppgjør. Etter bare fem minutter klinket hun ballen i tverrliggeren, og etter drøye 20 minutter var hun gjennom alene med keeper, men avsluttet like utenfor mål.

Styrken til Arna-Bjørnar denne sesongen de siste sesongene har i år likhet med de tidligere sesongene vært at de har hatt flere spillere som har scoret mål. I tillegg til Hansen, var også både Amalie Eikeland, Ine Wedaa og Amalie Brochmann farlig frempå, men i Stabæk-buret greide landslagskeeper Ingrid Hjelmseth å holde buret rent med flere klasseredninger.

Henger med i bronsekampen

I andre omgang var det Arna-Bjørnar som hadde ballen mest og spilte seg til de store sjansene. Hjemmelaget hadde enda et skudd i tverrliggeren, og Maria Brochmann var farlig nærme å stange et hjørnespark i mål. Men nettsus ble det aldri.

Selv om A-B gikk på sitt første hjemmetap, henger de fortsatt med i medaljekampen etter at lagene rundt på tabellen også avga poeng. Røa som innehar tredjeplassen med 30 poeng spilte uavgjort mot Trondheims-Ørn og ligger tre poeng foran A-B, mens Kolbotn tapte 0-1 for bunnlaget Grand Bodø og ligger på femteplass grunnet dårligere målforskjell.

Arna-Bjørnar – Stabæk 0-1 (0-1)