To norske medlemmer av U21-troppen i Israel ble angrepet på vei fra utestedet Clara i Tel Aviv natt til søndag, opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Det var kameraer på stedet og israelsk politi fikk arrestert to menn for angrepet.

Det israelske politiet melder på sin facebookside at det er to unge israelere på 24 og 22 år som er pågrepet.

De norske U21-deltakerne, Marcus Pedersen og lederen Thomas Ødegaard, reiste så til politistasjonen i Tel Aviv, for å bidra i etterforskningen av de mistenkte. En tredje norsk spiller ble med dit.

Ifølge landslagssjef Tor Ole Skullerud skal spissen Marcus Pedersen ha blitt angrepet med en flaske.

Les også:

Forfølger ikke saken

Etter det Aftenposten erfarer, skal opptrinnet ha skjedd i 05-tiden utenfor det populære utestedet Clara ved strandkanten.

— Det er betryggende og beroligende at israelsk politi var på stedet og arresterte gjerningsmannen eller -mennene straks. Heldigvis er ingen av våre alvorlig skadet. Nå skal vi ha en rolig dag her i Tel Aviv, før vi reiser hjem i natt. Vi kommer ikke til å forfølge saken, sier landslagstrener Tor Ole Skullerud.

Marcus Pedersen bekreftet søndag formiddag at det var han som ble angrepet.

— Jeg ble først veldig redd, så sint. Nå er jeg bare glad det endte godt og uten skader, sier Marcus Pedersen.

— Dette kunne hendt hvem som helst, de norske deltakerne gikk i sivilt tøy. De var rett og slett på feil sted til feil tid, sier Norges sikkerhetsansvarlige under U21-mesterskapet, oppnevnt av den israelske arrangøren.

Aftenposten.no har vært i kontakt med Nils Johan Semb. Toppfotballsjefen var på vei hjem fra Israel, og ønsket ikke å kommentere saken. Han bekreftet å ha hørt om saken, men henviste til pressemeldingen.

Det var VG Nettsom første meldte om saken.

Vil ikke spekulere om motiv

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, vil ikke spekulere i bakgrunnen for angrepet.

- Det kan jo være at de ikke likte å tape for Norge, eller hva som helst. Det er umulig å spekulere i, sier Siem til VG.

Siem er klar på at de norske spillerne oppførte seg under feiringen.

— Vi kan ikke ta skylda for at han blir angrepet. Det kan ikke trekke våre prestasjoner ned. Det blir tungt å operere i noe fora dersom dette er noe som skal «henges på vår knagg». Dersom det Marcus, sikkerhetsansvarlig og andre forteller er riktig, så er de norske guttene og lederne uskyldige, sier Siem.