BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASERosenborg's coach Trond Henriksen celebrates at the end of a Group B Champions league soccer match at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Tuesday Nov. 6, 2007. Rosenborg won the game 2-0. (AP Photo/Paul White) Foto: Paul White

— RBKs største prestasjon

Bildene: Gjenopplev triumfen

- Jeg synes Valencia var litt feige til å spille på hjemmebane, svarte Henriksen på spansk presses spørsmål om hva han syntes om Valencias innsats. Utsagnet gav nok vann på mølla til et slaktelystent lokalt pressekorps etter det pinlige 2-0-tapet mot Rosenborg.

Da vertskapets nybakte trener Ronald Koeman ble konfrontert med RBK-trenerens utsagn svarte Koeman diplomatisk at han ikke ville kommentere det andre laget, men at han gratulerte RBK med seieren.

Ubeseiret

Trond Henriksen var naturlig nok i den syvende himmel etter kjempekampen mot Valencia. Henriksen er stadig ubeseiret som RBK-trener, og la ikke skjul på at han var fornøyd.

- Hadde ikke ørene vert der hadde smilet gått helt rundt, lo Henriksen.

- Stort

— Guttene presterte fantastisk i dag. Hele laget sto frem som enere. Jeg mener faktisk vi var nærmere 3-0 enn Valencia var 2-1. Vi ble snytt for en straffe, mener Henriksen, og tenker på Yssouf Koné som gikk ned i feltet mot slutten av kampen.

2-0-seier borte på Mestalla sto høyt i kurs hos Henriksen.

— Det er helt utrolig det vi får til i dag. Vi går ut på en av Europas mest fryktede bortebaner de siste 10 årene og knuser Valencia. Stort!, konkluderer RBK-sjefen.